• 45

Kreće stroža kontrola tržnih centara i klubova u Beogradu: "Splavove odvežu u 23h pa plove rekama"

, Telegraf Biznis

Primećeno je da određeni broj zaposlenih ne poštuje mere

  • 45
splavovi sava zurke reka

Foto: Shutterstock

U narednom periodu biće pojačana kontrola tržnih centara i noćnih klubova.

Veća kontrola u šoping molovima se očekuje jer je primećeno da postoji određeni broj građana, ali i zaposlenih koji se bave uslužnom deltanošću, a koji ne poštuju epdemiološke mere u tim objektima.

Kako su primetili inspektori, vlasnici pojedinih splavova poštuju mere do 23h sata, a onda iste "odvežu" i nastave sa radom ploveći rekom. 

Juče, odnosno tokom noći, izvršeno je 111 inspekcijskih nadzora, prekršajne kazne su napisane za 8 lokala. Oni su zatvoreni. Data je i jedna mera momentalnog pražnjenja objekta. 

Ipak, pored nesavesnih vlasnika, inspektori ističu da većina ugostiteljskih objekata poštuje mere.

Podsetimo, Krizni štab na poslednjem zasedanju nije doneo nove mere kada je reč o radu ugostiteljskih objekata, upravo kako bi im se omogućilo da nastave poslovanje, ali je insistirao na poštovanju mera i uvođenju obaveznog redara. 

Inspektori do nesavesnih vlasnika dolaze i preko poruka i oglasa na kojima se najavljuju žurke, ali i putem prijave građana na već dobro poznate brojeve telefone. Tako oni unapred znaju gde su prijavljene žurke i svirke uživo.

Noćni klubovi u Vuhanu

Foto: Guliver/Getty Images

To je potvrdio i Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane i sektora za vanredne situacije. On je objasnio da je u klubu, konkretno, vlasnik dužan da sprovede mere, i da se kazna odnosi na njega, a ne na gosta.

On je, gostujući na TV Prva rekao da se svakodnevno prate događaji koji se dešavaju i da se kontroliše i kako se prijavljuju, navodeći primer da se koncert prijavljuje neretko kao "kulturna manifestacija".

Prema njegovim rečima, objekti koji su više puta kršili mere, biće pod strožom kontrolom, i doneće se dodatne mere.

Jedan prestonički lokal, rekao je on, od 600 kvadrata trebalo bi da ima dve osobe po kvadratnom metru, a nisu ispoštovane mere. Tom lokalu je data mera momentalnog pražnjenja i novčana kazna.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    A rečna Policija? Čeka ispod Brankovog da li će neko da skoči?

  • daks

    nema nista od toga , ne smeju

  • Samo

    Znam da ti ljudi moraju od neceg da zive! Teror!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke