• 1

Najskuplja garaža na svetu košta milion evra: Ima struju, sudoperu, osvetljenje

Garaža u kvartu Concertgebouw ima privatni prilaz i zaštićena je stubom sa bravom. Opremljena je električnim garažnim vratima

  • 1
garaža, parking mesto, auto

Foto: Unsplash

Glavni grad Holandije uvek "nađe način" da se o njemu priča i piše. Osim što decenijama unazad fascinira posetioce svojom lepotom i ležernošću, uvek se nalazi i na onoj listi "otmenih, skupih" gradova.

O čemu je reč? Pre dve godine u Amsterdamu se prodavala kuća u nizu za 1,5 miliona evra, što je izazvalo medijsku buru. Ove godine, glavna tema članaka je parking garaža, smeštena u jednom od boljih kvartova Amsterdama, koja se prodaje po zaista neverovatnoj ceni: ona se približila iznosu od milion evra.

Košta tačno 995.000 evra, a zauzima 22 kvadratna metra. Ako ova garaža, na uglu ulica Jacob Obrechtstraat i Van Breestraat bude prodata po navedenoj ceni, taj vlasnik će imati najskuplje parking mesto na svetu.

Prethodni rekord je bio 870.000 evra za garažno mesto u Hong Kongu.

Garaža u kvartu Concertgebouw ima privatni prilaz i zaštićena je stubom sa bravom. Opremljena je električnim garažnim vratima, kojima se upravlja putem daljinskog odašiljača i, sasvim logično, jedna je od najvećih u blizini.

Ono što se vlasniku, međutim, možda neće dopasti jeste činjenica da unutra ima mesta samo za jedan automobil. Kako se dalje navodi, ono što bi eventualno moglo da "opravda" tako visoku cenu jesu osvetljenje, struja, sudopera s priključkom za vodu - sve to ima ova garaža.

Ako, pak, i dalje ne želite da posedujete ovo mesto, možete ga iznajmiti, i to za 990 evra mesečno. Ali, potrebno je da platite depozit unapred, u visini tri zakupa. Prodavac kaže da ga ovih dana zovu mnogi vlasnici Ferarija, koji žele da svoj auto drže na sigurnom.

Video: Vredeli su milione, a sada ih s otpada možete pokupiti po nikad boljim cenama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    26. oktobar 2020 | 12:18

    Kad bih imala pare kupila bi je danas je garaza cuvanje zdravlja ziveti u centru a nemati garazu mozete samo da skrenete

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>