• 1

U ovome je isplativ biznis: 3 kompanije zaradile milijarde, ima veze sa testovima

Kompanije kažu da će potražnja za testovima ostati jaka i u 2021. godini

  • 1
Test koronavirus maska

Foto: Tanjug/AP

Vakcine i lekovi dobijaju veliku pažnju u "naučnoj trci" za borbu protiv kovida-19. Ali, kompanije su jednako naporno radile na načinima da udovolje ogromnoj potražnji za testiranjem.

Te investicije počinju da se isplaćuju. "Abbott Laboratories Inc." i "ThermoFisher Scientific Inc.", dva glavna igrača proizvodnji testova za korona virus, izvestili su pre nekoliko dana o rezultatima iz trećeg kvartala, koji su pobedili procene sa Volstrita, uglavnom zahvaljujući testovima.

Analitičari su pratili i "Roche Holding AG", još jednog lidera u testiranju na kovid-19, čija je zarada prošle nedelje pokazala sličan prihod. Sve tri kompanije zabeležile su impresivan rast ubrzavanjem proizvodnje mašina i izvođenjem novih vrsta testova. "Roche Holding AG"

"Abbott Laboratories Inc." ima 881 milion dolara prihoda od testova na koronu, a oni su činili 10 odsto ukupne prodaje ove kompanije u trećem kvartalu. "ThermoFisher Scientific Inc." je zaradio čak 2 milijarde dolara, u odnosu na 1,3 milijarde dolara iz drugog tromesečja 2020.

Kompanija koja se bavi molekularnom dijagnostikom, "Roche Holding AG", u trećem kvartalu je više nego udvostručila svoj prihod, u odnosu na isti period 2019. "Abbott Laboratories Inc." veruje da će ostvariti još bolji rezultat u četvrtom kvartalu, u rasponu od 1,3 do 1,4 milijarde dolara.

Takođe, sve kompanije kažu da će potražnja za testovima ostati jaka i u 2021. godini.

Video: Kon: Ako simptomi korone prestanu za 14 dana, nemate razlog da se testirate

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    26. oktobar 2020 | 22:51

    Sramota civilizacijska! Jos se hvale uspehom ostvarenim ikljucivo na svetskoj patnji ljudi.Svet mora da razume da je potrebno ujedinjenje snaga i resursa za pobedu nad istom opasnošcu a ne zaradjivanje na muci i nelojalnoj utakmici.Ili bar da treba da o tome ćute i ne guraju nam prst u oko.Udavite se u tim parama i biznisu sa kovidom, eto to vam želimo kao rezultat za kraj godine.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>