Za samo nekoliko dana, avio-kompanija preko svoje kuhinje zaradila više od 20.000 evra
Korona kriza je negativno uticala na avio-prevoznike širom sveta, pa tako izuzetak nije ni finski "Finer", koji je sada počeo da prodaje obroke iz biznis klase - u supermarketu.
Na ovaj način mogu donekle da uvećaju profit, dok su letovi prepolovljeni ili obustavljeni, a putnici željni atmosfere iz aviona. Iako su mnoge kompanije u prvi mah krenule da "lete bez cilja", što je i dalje trend u raznim zemljama, ubrzo su shvatile da tako bespotrebno zagađuju okolinu.
Prodaja avionske hrane u marketima učinila se kao bolja opcija. Konkretno "Finer" je doneo tu odluku kako bi sprečio otpuštanja u svojoj jedinici za ketering zbog kovida-19. Obroci su postali hit u trenu, pa je za samo nekoliko dana prodato 1.600 porcija.
Supermarket koji prodaje "Finer" obroke nalazi se u blizini aerodroma Helsinki-Vanta, prenosi Rojters. Kompanija planira da krene sa prodajom obroka iz biznis klase i u durgim supermarketima.
Kako je rekla šefica kuhinje, Marika Nieminen, "u Fineru postoje viškovi i već je bilo otpuštanja, pa traže inovativne načine".
Prošle nedelje je rečeno da će finski nacionalni avio-prevoznik ugasiti čak 700 radnih mesta do marta sledeće godine. Glavna jela "Finer" kuhinje, koja se prodaju za 12,9 evra po obroku, sastoje se od:
Govedine sa sosom od terijaki-rotkve, a servirana su sa mladim lukom na žaru i pirinčem, ili od dimljenog arktičkog čara sa rižotom i lisičarkom.
Video: Naša sećanja, naši ukusi, naši proizvodi, naša Srbija: Ovo je čuvarkuća garancija kvaliteta
(Telegraf Biznis)
Video: Otvoren prvi Inovacioni forum Srbija - Švajcarska
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.