• 9
 ≫ 

Ovo je najveće gradilište u Srbiji: Kao 200 fudbalskih igrališta, u rangu je sa "Beogradom na vodi"

 ≫ 

Na celokupnoj površini stacionirano je mnoštvo kranova, građevinske mehanizacije, na desetine transportnih vozila...

  • 9

Najveće gradilište u Srbiji, na površini od sto hektara, ili 200 fudbalskih igrališta, trenutno se nalazi u industrijskoj zoni “Jugoistok” u Zrenjaninu, gde je u toku realizacija višefazne gradnje proizvodnog kompleksa kompanije “Linglong Tajr”.

Kako je objavljeno na sajtu Grada Zrenjanina, na celokupnoj površini stacionirano je mnoštvo kranova, građevinske mehanizacije, na desetine transportnih vozila, miksera i nekoliko stotina radnika, koji podižu prateće objekte unutar gradilišta obuhvaćenog ogradom dužine četiri kilometra.

Po obimu radova i približnoj površini na kojoj se izvode, u rangu s tim gradilištem je "Beograd na vodi", ali kada su u pitanju direktne privredne investicije, onda zrenjaninsko gradilište u ovom trenutku prevazilazi okvire Srbije, navode iz gradske uprave.

Naime, "Linglong Tajr" u kompleks za proizvodnju pneumatika investira skoro milijardu dolara i to je najveća direktna strana investicija u Srbiji i najveća privredna investicija u Zrenjaninu ikada.

Investitor “Linglong Internešnel Jurop” Zrenjanin odredio je za izvođače radova kineske kompanije “China Energy Engineering Group” (CEEC) i “China Road and Bridge Corporation” (CRBC), koje su angažovale i brojne podizvođače iz Srbije, a za projektanta beogradsku firmu “Mašinoprojekt Kopring”.

U prvoj fazi podižu se tri ulazne kapije, dve trafostanice i mreža lokalnih električnih vodova.

Istovremeno, u sklopu druge faze, izvode se radovi na izgradnji četvorospratne upravne i poslovne zgrade za istraživanje i razvoj, centra za rekreaciju zaposlenih i restorana, rezervoara i pumpne stanice za hidrantsku mrežu, kao i 608 parking mesta.

Rok za završetak tih radova je 30. novembar ove, odnosno 1. septembar 2021. godine, za drugu fazu.

Video: Svet i Evropa su gladni automobilskih guma, a Japanci će ih hraniti iz Srbije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zrenjaninac

    26. oktobar 2020 | 17:22

    Nemamo pijaću vodu 15 godina, e ovi će nam zagaditi vazduh i otišli smo dođavola.

  • Krstas

    26. oktobar 2020 | 16:42

    Sve ima svoju cenu.Smederevo to jest Bor u najavi.Zivi bili pa videli.

  • Neator

    26. oktobar 2020 | 18:45

    Kad se ništa ne radi ne valja,kad se pravi ne valja,šta vi u stvari hoćete da sedite u kući i da vam neko daje 1000e mesečno

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>