• 9

Ovo je najveće gradilište u Srbiji: Kao 200 fudbalskih igrališta, u rangu je sa "Beogradom na vodi"

Na celokupnoj površini stacionirano je mnoštvo kranova, građevinske mehanizacije, na desetine transportnih vozila...

  • 9

Najveće gradilište u Srbiji, na površini od sto hektara, ili 200 fudbalskih igrališta, trenutno se nalazi u industrijskoj zoni “Jugoistok” u Zrenjaninu, gde je u toku realizacija višefazne gradnje proizvodnog kompleksa kompanije “Linglong Tajr”.

Kako je objavljeno na sajtu Grada Zrenjanina, na celokupnoj površini stacionirano je mnoštvo kranova, građevinske mehanizacije, na desetine transportnih vozila, miksera i nekoliko stotina radnika, koji podižu prateće objekte unutar gradilišta obuhvaćenog ogradom dužine četiri kilometra.

Po obimu radova i približnoj površini na kojoj se izvode, u rangu s tim gradilištem je "Beograd na vodi", ali kada su u pitanju direktne privredne investicije, onda zrenjaninsko gradilište u ovom trenutku prevazilazi okvire Srbije, navode iz gradske uprave.

Naime, "Linglong Tajr" u kompleks za proizvodnju pneumatika investira skoro milijardu dolara i to je najveća direktna strana investicija u Srbiji i najveća privredna investicija u Zrenjaninu ikada.

Investitor “Linglong Internešnel Jurop” Zrenjanin odredio je za izvođače radova kineske kompanije “China Energy Engineering Group” (CEEC) i “China Road and Bridge Corporation” (CRBC), koje su angažovale i brojne podizvođače iz Srbije, a za projektanta beogradsku firmu “Mašinoprojekt Kopring”.

U prvoj fazi podižu se tri ulazne kapije, dve trafostanice i mreža lokalnih električnih vodova.

Istovremeno, u sklopu druge faze, izvode se radovi na izgradnji četvorospratne upravne i poslovne zgrade za istraživanje i razvoj, centra za rekreaciju zaposlenih i restorana, rezervoara i pumpne stanice za hidrantsku mrežu, kao i 608 parking mesta.

Rok za završetak tih radova je 30. novembar ove, odnosno 1. septembar 2021. godine, za drugu fazu.

Video: Svet i Evropa su gladni automobilskih guma, a Japanci će ih hraniti iz Srbije

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Праведник

    За будуће запослене информација: Пирот није далеко и можете се распитати о платама и условима рада у Тигру. Чисто да Вас не превеслају браћа Кинези...

  • Neator

    Kad se ništa ne radi ne valja,kad se pravi ne valja,šta vi u stvari hoćete da sedite u kući i da vam neko daje 1000e mesečno

  • DRagutin

    Zrenjaninci ne treba da se plaše te fabrike jer I onako duva severac 285 dana godišnje, tako da će draž te fabrike osetiti naselja prema jugu zemlje, Ečka, Stajićevo itd i uključujući i Bg... Inače o tim fabrikama za proizvodnju guma lepo piše na internetu da moraju biti udaljene od naselja najmanje 80km... Tako da samo polako..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke