• 0

Ispada iz kategorije "Super Premium": Bentli se spaja s Audijem?

Po svoj prilici, Bugati kupuje hrvatska marka Rimac Automobili, a Bentli biva podređen Audiju. To znači da samo Porše ostaje u segmentu Folksvagen Grupe - "Super Premium"

  • 0
Bentley Continental GT Mulliner Coupe

Foto: Bentley Motors

Folksvagen nastavlja s reorganizacijom unutar Grupe, a prema medijskim natpisima, britansku marku luksuznih vozila Bentli (Bentley) podrediće svojoj filijali sa sedištem u Ingolštatu (Bavarska) - Audiju.

Do spajanja bi trebalo da dođe 2021. godine, a o ovome piše "Automobilwoche", pozivajući se na izvore iz korporacije. Kada je reč o Bentliju, odgovornost u odboru trenutno pripada šefu Poršea, Oliveru Blumu (52).

To ujedno znači i da bi Folksvagenov "Super Premium" segment uskoro trebalo da čini samo Porše. Kao što je već najavljivano, izvršni direktor Grupe, Herbert Dies, želi da se rastane od Bugatija, te da Bentli podredi Audiju.

Kako smo pisali, Bugati bi trebalo da padne "u ruke" hrvatske marke Rimac Automobili. Ipak, vlasnik Mate Rimac, još uvek nije rekao ništa konkretno o ovoj temi.

To znači da će od tri luksuzne marke, samo Porše ubuduće biti deo "Super Premium" segmenta u najvećoj svetskoj automobilskoj kompaniji. U "Premium" sekciji nalaze se Audi, Lamborgini i Dukati, dok najvažniju grupu nemačke kompanije - "Volumen" - čine Folksvagen, Škoda, Seatlaka komercijalna vozila VW.

"Bentley Motors Limited" je deo Folksvagen grupe od 1998. godine, a fokusiran je na luksuzne automobile i terence. Kompanija je osnovana davne 1919. u severnom Londonu. Prošla godina bila je dobra za Bentli, po rezultatima, ali im je korona kriza nanela veliku štetu.

Video: Vredeli su milione, a sada ih s otpada možete pokupiti po nikad boljim cenama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>