• 0

Kad radnici pohvale: Forbs je sastavio listu najboljih poslodavaca u 2020. godini

Konkurencija je bila velika. U obzir je uzeto čak 750 divova koji posluju širom sveta, sa sedištima u 45 zemalja

  • 0
Apple prodavnica

Foto: Shutterstock

Popularni poslovni magazin Forbs (Forbes) sastavio je listu najpoželjnijih kompanija za rad u 2020, a u tome mu je pomogla firma za istraživanje tržišta "Statista".

Anketirali su 160.000 radnika iz 58 zemalja koji rade u internacionalnim kompanijama, kako bi rezultat bio verodostojan. Ankete su sprovođene od juna do jula, a od učesnika je traženo da ocene svoju spremnost kada je reč o davanju preporuke o kompaniji - prijateljima ili porodici.

Osim toga, trebalo je da ocene kako su zadovoljni odgovorom kompanije u kojoj rade na pandemiju, te da ocene svog poslodavca na osnovu imidžaekonomskog uticaja korporativnih aktivnosti, razvoja talenata, rodne ravnopravnosti i društvene odgovornosti.

Konkurencija je bila velika: u obzir je uzeto čak 750 divova koji posluju širom sveta, sa sedištima u 45 zemalja. Istaklo se njih 10, a ovo je redosled od najbolje ka najlošije ocenjenoj kompaniji.

Na prvom mestu je Samsung Elektroniks, potom slede Amazon, IBM, Majkrosoft. Peto mesto zauzima LG, onda idu Epl, Adob, Alfabet (Gugl), Simens i Boš.

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>