• 0
 ≫ 

Četiri prosečne srpske plate za kauč koji se pretvara u mrtvački sanduk

 ≫ 

Japansko pogrebno preduzeće rešilo da uzme još para- počeli da prave nameštaj u obliku svojih proizvoda

  • 0

Japansko pogrebno preduzeće "Sanva busan" napravilo je kauč koji vrlo jednostavno može da se sklopi u mrtvački sanduk. Svoj novi proizvod predstavili su u gradu Kanazava.

"Sokan" je regularna sofa sa visokim stranicama i malo većom dužinom. Kada se podignu stranice u nekoliko minuta se pretvara u kutiju, a potom može i da se poklopi. Poklopac nema brave, ali unutra tako dobijenog sanduka nema ni svetla.

Pogrebnici koji su dizajnirali ovaj kauč uradili su to zbog jednog japanskog običaja. Naime, veruje se da je dobro da se pre smrti "isproba" sanduk. Mnogi Japanci dolaze u pogrebna preduzeća i neko vreme provode u sanducima. Ova pomalo jeziva praksa ipak ima pozitivne efekte smatraju pojedini psiholozi. Osoba se suočava sa najvećim ljudskim strahom- strahom od smrti.

U Sanva busanu su slušali mušterije, koje su im poveravale da se u sanducima dobro meditira, i da je boravak u kutiji odličan način za samoposmatranje. Nekome od zaposlenih je palo na pamet da naprave kauč u koji bi ljudi kod kuće mogli da se zatvore i posvete se sebi i svojim mislima, a možda i na miru da "dremnu partiju".

Nastao je kauč-kovčeg a cena se kreće od 1612 sve do 2500 evra zavisnosti od modela i unutrašnje opreme. Poznato je da su pogrebnici zbog prirode posla skloni crnom humoru a takođe ne propuštaju priliku da zarade. U Srbiji se, na primer, svake godine održava sajam pogrebnih usluga. Na tradicionalnoj "Grobarijadi" se mogu videti najnoviji proizvodi koji nas prate "na onaj svet".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>