• 0

5 novih specijaliteta iz restorana brze hrane već putuje svetom. Kada će u Srbiju?

Od čizburger-pice do ljute krofne, giganti na sve načine pokušavaju da namame kupce i pobede konkurenciju

  • 0
krofna

Foto: Unsplash

Od nove čizburger-pice do začinjene krofne: Amerikanci se ovih dana susreću s neobičnim kombinacijama, koje su, međutim, zavladale i celim svetom.

Ima ih pet, a iza njih stoje najpoznatiji lanci brze hrane: Dunkin', KFC, McDonald's, Papa John's, Wendy's. Dopunjeni jelovnici postali su dostupni ovog meseca, a cilj je da se privuče pažnja kupaca.

Nespojivi ukusi i marketinški trikovi su ono čime se vodeće svetske kompanije služe, kako bi uvećale profit tokom kriznog perioda.

Dunkin' je plasirao svoju prvu začinjenu krofnu, jer 2020. godina nije bila dovoljno "haotična". Oni smatraju da ljudi treba još malo da se "oljute". Ko bi rekao da ikada može nastati ideja o slatkoj krofni s prelivom od jagode i šlagom, s jedne, i ukusom paprike, s druge strane? Ovaj lanac se usudio da upravo to ponudi klijentima.

KFC je zamenio svoj kultni "Finger Lickin' Good" sos novim autentičnim prelivom pod nazivom "KFC sos". Aktuelni recept ima slađi, ali i prodimljeniji ukus, a nastao je nakon 50 testiranja. Sos je bio planiran i pre pandemije, a takođe su drugačije formulisani i sosevi kao što je BBQ (barbikju) za roštilj, odnosno ljuti preliv.

kfc

KFC brza hrana / Foto: Unsplash

McDonald's dodaje u svoj meni nove pekarske proizvode, prvi put u poslednjih 10 godina. Ideja je da se kupci zainteresuju za Mek doručak, tj. da se "pojača" ta kategorija, pa su u ponudi tri opcije: fritula od jabuka, kifla s borovnicama i rolat sa cimetom. Američki lanac brze hrane je nekada bio dominantan u ovom segmentu, a sada mu je Wendy's ljuta konkurencija.

Papa John's je drugi veliki lanac koji pravi i prodaje pice, a koji je razvio čizburger-picu. Ovaj specijalitet sadrži začinjenu govedinu, topljeni sir, kisele krastavčiće i klasični burger sos, koji mahom čine majonez, kečap, šećer, sirće. Isti sadržaj biće plasiran i u formi sendviča, pod imenom Papadia, a oba specijaliteta biće dostupna do 27. decembra.

Wendy's je plasirao novi, obogaćeni sendvič s piletinom, koji ovaj put sadrži hrskaviji i sočniji file, a preliven je majonezom, kriškom paradajza, zelenom salatom i kiselim krastavcima. Sve to je "spakovano" u prepečenu lepinju. Ovaj specijalitet menja sendvič sa piletinom "Homestyle", kojem je bila potrebna "nadogradnja" u naletu rastuće konkurencije. Novi sendvič dostupan je po ceni od 4,99 dolara.

Video: Da li biste podržali zabranu konzumacije hrane u gradskom prevozu?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>