• 6

Kazne za vlasnike kafića: "Nije stvar u zaradi, već u bahatosti i osionom ponašanju pojedinaca"

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, kaže da sa republičkim inspektorima pokušavaju da pronađu model kako da privremeno zatvore pojedine objekte koji ne poštuju propisane mere

  • 6
Ljudi, ulica, kafići, znak distanca, kotonavirus, rastojanje znak Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, kaže da sa republičkim inspektorima pokušavaju da pronađu model kako da pojedine ugostiteljske objekte koji ne poštuju mere - ograničenje radnog vremena do 23 sata i u objekte primaju više od 30 ljudi - zatvore privremeno na nekoliko dana.

Ona je navela da se većina ugostiteljskih objekata pridržava propisanih epidemioloških mera republičkog Kriznog štaba, ali da ima pojedinaca koji ih svakodnevno krše.

- Nije tu više u pitanju ni zarada, to je jedna vrsta bahatosti i osionog ponašanja pojedinaca prema svim građanima. Komunalna milicija, komunalna inspekcija i republičke inspekcije - sanitarne, zdravstvene i inspekcije rada neće tolerisati takvo njihovo ponašanje - dodala je..

Kaže i da je Niš spreman za treći talas virusa korona i da će narednih nedelju dana, najkasnije za deset dana, biti osposobljena hala Čair i pretvorena u privremenu kovid bolnicu za zbrinjavanje pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Upitana da li će u Nišu biti uvođenja novih mera i vanredne situacije, ona je rekla da su u stalnom kontaktu sa epidemiolozima da situacija jeste nestabilna, ali ne toliko nepovoljna da bi morala da se uvodi vanredna situacija.

- Onog trenutka, ako za to bude potrebe, lako ćemo se organizovati - zaključila je Dragana Sotirovski.

Video: Nismo pooštravali mere, one koje su na snazi moraju da se sagledaju oštrije i da sprečimo kršenje

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    28. oktobar 2020 | 11:25

    Samo nešto pretite. Ostavite narod na miru. Dosadni ste više.

  • Mixa

    28. oktobar 2020 | 11:10

    Kaznjavajte ,a ne samo da pricate...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>