• 3
 ≫ 

Nastavlja se rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu: Investitorka tražila da sama plati ceh

 ≫ 

Ovaj objekat inače je uvršten u Program uklanjanja objekata, a troškovi uklanjanja objekata su procenjeni na 26,3 miliona dinara

  • 3
Pančićev vrh, rušenje objekta Foto: MGSI

Republička građevinska inspekcija obaveštena je danas da je investitorka bespravno izgrađenog objekta na Pančićevom vrhu, Snežana Mitković, nastavila radove na uklanjanju ovog objekta.

Objekat još nije srušen u potpunosti, uklonjeni su krov, instalacije, oprema, stolarija sa prvog sprata, a radovi su danas nastavljeni nakon što je prethodno u avgustu investitorka obavestila inspekciju da zbog zdravstvene situacije sa COVID- 19 i kućne samoizolacije nisu bili u situaciji da nastave izvršenje rešenja republičkog građevinskog inspektora.

Za bespravno izgrađeni objekat na Pančićevom vrhu investitorke republička građevinska inspekcija ovog ministarstva sprovela je kompletan upravni postupak i donela rešenja o rušenju. S obzirom na to da troškovi uklanjanja objekta na kraju uvek padaju na izvršenika, ne čudi što je izvršenik odlučio da sam o svom trošku izvrši rešenje inspektora.

U slučaju da izvršenik sam ne izvede radove na uklanjanju, kako je naloženo rešenjem republičkog građevinskog inspektora, nadležna inspekcija sprovešće izvršenje prinudnim putem, angažovanjem privrednog društva, odnosno drugog pravnog lica, a troškovi rušenja biće naplaćeni od izvršenika. Ovaj objekat inače je uvršten u Program uklanjanja objekata, a troškovi uklanjanja objekata izvršenika su procenjeni na 26,3 miliona dinara (bez PDV-a).

Za bespravnu gradnju, nastavak bespravne gradnje, falsifikovanje – lažne prijave za legalizaciju objekta, protiv investitorke Snežane Mitković inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnela je više krivičnih prijava, kao i krivične prijave protiv NN lica iz OU Brus, predsednika opštine, sa optužbom da je naredio NN licu da izvrši falsifikovanje službene isprave, kao i protiv direktora JP „Skijališta“ zato što je dozvolio priključenje objekta koji je izgrađen bez građevinske dozvole na elektroenergetsku mrežu i tehničku vodu JP „Skijališta Srbije“.

Video: Srušili su mršavu zgradu i doneli nam veće probleme

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>