• 1

Najjača evropska sila na putu oporavka: Banka dobrim rezultatima pobila sva očekivanja

Dojče banka je izvestila o neto dobiti od 182 miliona evra za treći kvartal

  • 1
dojče banka, nemačka

Foto: Unsplash

Dojče banka vraća profit u trećem kvartalu ove godine i tako pobija očekivanja, a nemačka ekonomija će za taj period verovatno zabeležiti rast od 6 odsto.

Ipak, Nemački institut za ekonomska istraživanja (DIW) navodi da će doći do usporovanja na leto, s obzirom na period koji je pred nama, odnosno novi talas kovida-19.

Dojče banka je izvestila o neto dobiti od 182 miliona evra za treći kvartal, pošto se čini da je najveći zajmodavac Nemačke izašao iz krize sa korona virusom. Rezultat je premašio očekivanja vezana za gubitak od 114 miliona evra, kao i vezana za neto gubitak od 77 miliona evra, koji je pripisan akcionarima u prethodnom kvartalu.

Akcije glavne nemačke banke su kasnije jutros skočile 3 odsto, ukupni neto prilivi iznose 5,9 milijardi evra, u poređenju sa 5,3 milijarde evra iz istog perioda 2019.

Institut ukazuje na rizik od novih restriktivnih mera zbog pandemije i navodi da se mnoge kompanije još bore sa posledicama mera uvedenih na proleće.

Nemačka kancelarka, Angela Merkel, danas će sa premijerima saveznih pokrajina razgovarati o zatvaranju restorana i barova od 4. novembra kako bi se zaustavilo širenje virusa, dok bi škole i vrtići nastavili s radom.

Video: Vučić: Nemačke kompanije zapošljavaju skoro 65.000 ljudi u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    28. oktobar 2020 | 18:35

    KOLIKE SU PLATE TIM RADNICIMA U SRBIJI KOJI RADE ZA NEMCE????!!?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>