• 0
 ≫ 

Sve je spremno za rođenje četvrtog auto-diva: Rekordna zarada dokaz da su na dobrom putu

 ≫ 

"Fijat-Krajsler" je prijavio prilagođenu zaradu pre taksi i kamate u Severnoj Americi od 2,5 milijardi evra, čime je nadoknadio sve teže gubitke u Evropi i Aziji

  • 0
Fiat Tipo 2020

Foto: Fiat

Italijansko-američki proizvođač automobila "Fijat-Krajsler" zabeležio je rekordnu zaradu u trećem kvartalu, dok se proizvodnja vratila na nivo od pre korone.

Kompanija, koja je u završnoj fazi spajanja sa francuskim rivalom PSA Pežoom, prijavila je neto profit za tromesečje koje se završilo 30. septembra od 1,2 milijarde dolara, dok je 2019. zabeležen gubitak od 179 miliona evra.

Vest o spajanju je potvrđena danas, tako da je na redu stvaranje četvrte po veličini automobilske kompanije na svetu. Plan bi trebalo da bude sproveden u delo do kraja marta 2021. godine.

"Fijat-Krajsler" je prijavio prilagođenu zaradu pre taksi i kamate u Severnoj Americi od 2,5 milijardi evra, čime je nadoknadio sve teže gubitke u Evropi, Aziji i na luksuznom modelu "maserati". Latinska Amerika je jedini preostali region u kojem je zabeležen profit, ali je on umanjen za dve trećine, na 46 miliona evra.

Kompanija je saopštila da globalna zarada, pre taksi i kamate, iznosi rekordnih 2,3 milijarde evra, uprkos padu prihoda od 6 odsto, na 26 milijardi evra. Isporuke na globalnom nivou pale su 3%, najvećim delom zbog renoviranja fabrike u Severnoj Americi, za proizvodnju novog modela "Jeep Grand Wagoneer", zatim klasičnog mini vena i "Dodge Grand Caravan"-a.

Video: Vredeli su milione, a sada ih s otpada možete pokupiti po nikad boljim cenama

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>