• 11

Ima li Tramp plan B, ako ne pobedi na izborima u novembru: Čime bi mogao da se bavi?

Kako će na aktuelnog predsednika Amerike, kao preduzetnika, uticati loši odnosi s Kinom, gomilanje dugova i gnev naroda zbog stava prema pandemiji, ako Tramp izgubi na predstojećim izborima?

  • 11
Melanija Tramp

Melanija i Donald Tramp / Foto: Tanjug/AP

Preostalo je nekoliko dana do predsedničkih izbora u SAD, zakaznih za 3. novembar, a aktuelni predsednik Donald Trump je odlučno spreman za osvajanje drugog mandata.

Iako je Tramp dokazao da je sve moguće kada je pobedio na izborima 2016, CNN piše da je, ipak, možda krenuo ka porazu ovaj put. Za slučaj da ne osvoji drugi mandat, ovo su potencijalni odgovori na pitanje čime bi dalje mogao da se bavi?

Američki medij dalje navodi da aktuelni predsednik neće tako lako priznati da je izgubio, ako dođe do toga, već je navodno već "izgradio temelj" za tvrdnju da su izbori namešteni.

Razmotrimo šta znamo o Donaldu Trampu i čemu bi mogao da se posveti, ako izgubi 3. novembra:

1. Voli da bude pod svetlima "nacionalnog reflektora" i toga se neće odreći

2. Opsednut je kablovskom televizijom

3. Njegova organizacija, "The Trump Organisation", uvek je bila najveći igrač koji donosi novac njegovim kompanijama, ali bi sada mogla da "padne" u očima Amerikanaca, zbog svih radnji koje jeste i koje nije preduzeo kao predsednik

4. I dalje će lično dugovati više od 400 miliona dolara u zajmovima, koji će dospevati narednih nekoliko godina

5. Njegovi tokovi prihoda biće ozbiljno ograničeni zbog gore navedene tačke 3, i zbog toga što se smanjuju autorski honorari iz njegove uspešne TV karijere

Tramp, poraz, gubitak, novac gori

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP

Trampu će, ukratko, biti potreban novi akt - i to onaj koji mu može obezbediti novac, pre svega, za plaćanje dugova. Dodatni problem za njegovo samopouzdanje je što smatra da mu neke televizije, kao što je FoxNews, više nisu tako naklonjene.

Problemi sa Kinom mogli bi ubuduće da mu prave probleme, više kao preduzetniku, a manje kao predsedniku, ako ostane na toj funkciji. Kina je ujedno jedina velika ekonomija koja će doživeti rast u ovoj kriznoj godini, a dobri trgovinski odnosi s njom biće od presudnog značaja mnogim zemljama koje misle da se oporave.

Tramp bi mogao da pokrene svoju televizijsku mrežu, koja bi jačala njegovu reputaciju kod velikog dela Amerike, a koja bi mu pomogla da se reši brojnih dugova.

Video: Srbi iz Amerike organizovali skupove podrške Trampu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zpkara

    Pa prvo ga Melanija ostavlja iz cuga

  • GT

    Šta će milijarder Tramp da radi? Radiće kao i do sada, pravice pare a šta će ovaj nas da radi kad izgubi? Trosice milione koje je “zaradio” dok je bio na vlasti. Vidite razliku?

  • Milos

    Dolazi čika Trampić u Arilje, posejao malinu, da se bar malo oporavi od troskova koje je imao oko izbora.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke