• 2

Nekada luksuzni beogradski hotel niko neće: "Ne znam šta se desilo. Nijedan kupac se nije pojavio"

Hotel Splendid, u ulici Dragoslava Jovanovića, koji je posle otvaranja bio omiljen narodnim poslanicima sada je već 12 godina zatvoren

  • 2
hotelska soba

Foto: Unsplash

Nijedan kupac nije se pojavio danas na javnoj prodaji zgrade hotela Splendid, koja se nalazi pored Skupštine Beograda, a nedaleko od Skupštine Srbije, pa je nova javna prodaja zakazana za 27. novembar, kada će biti i manja cena.

- Ne znam šta se desilo. Bila je nekolicina interesenata. U poslednji čas niko se nije pojavio, svi su odustali. Da li svi čekaju drugu licitaciju i nižu cenu? Lično sam mislio da je sad cena od 2.000 evra po kvadratnom metru, u odnosu na cene stanova po centru, povoljna za jednu takvu zgradu na takvom mestu. Imao sam troje ljudi koji su to skoro gledali - rekao je Miodrag Erac, praunuk jednog od osnivača ovog nekada luksuznog hotela.

Neto površina Splendida je 1.195 kvadratnih metara, a ovaj hotel, koji su pre gotovo veka podigli Života Lazarević i Trivun Jovanović, posle neuspele privatizacije 2008. godine odlukom Agencije za privatizaciju vraćen je naslednicima osnivača koji ga prodaju.

Erac kaže da je ovakva javna prodaja preko javnih izvršitelja trebalo da se dogodi prošle godine, ali se iz porodičnih razloga i tužbi to nije desilo.

- To je sve noćna mora koja traje osam godina od kada smo dobili rešenje o vraćanju imovine Agencije za restituciju. Prvo borba sa državom, pa na žalost porodična suđenja. Videćemo kako će izgledati sledećeg puta i šta ćemo dalje da radimo. Biće šta mora da bude - rekao je on.

Hotel Splendid, u ulici Dragoslava Jovanovića, koji je posle otvaranja bio omiljen narodnim poslanicima sada je već 12 godina zatvoren. Prozori višespratnice, sa koje se pogled pruža na Skupštinu grada Beograda, Dom Narodne skupštine i zgradu Predsedništva Srbije, za sada ostaje zazidanih prozora.

Video: Zaronite 20.000 milja pod morem u magični luksuz hotela: Podvodni tuneli sa pingvinima uz kaficu!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marcco

    30. oktobar 2020 | 07:13

    "Ne znam šta se desilo"... hoćete da vam nacrtam? Prodaju nekretninu preko javnog izvršitelja... nadam se da je razlog tome da je neki od naslednika sudski pokrenuo sudsku, prislinu prodaju a ne da su se "pri zdravoj" svesti odlućili za izvršitelja. Inače, trebali bi da se zabrinu za mentalno zgravlje. Ispod crte, na ovaj naćin, hotel će biti prodat za maksimalno 700 evra kvadrat.

  • Dejan

    1. novembar 2020 | 08:05

    Baš me čudi što niko neće da ga kupi.... Izvršitelj ga prodaje a u toku je suđenje između članova porodice...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>