≫ 

U Beogradu otvoren najveći tržni centar u regionu, ovako izgleda: Vučić i Alabar u prvom šopingu

 ≫ 

"Šoping mol će se puniti najviše u martu, kada dođe vakcina i prođe korona", rekao je Vučić

Galerija Beograd na Sava promenadi, najveći šoping mol u regionu otvoren je za prve posetioce koje očekuju brojni sadržaji.

Reč je o tržnom centru na samoj obali Save, površine 300. 000 kvadratnih metara, koji će ponuditi najbolje svetske i domaće brendove.

- Svaki dan kada idem na posao gledam kako ovo raste - rekao je Vučić predsednik Aleksandar Vučić prilikom prvog obilaska.

- Zahvalio bih se svim inženjerima, građevinarima, svima koji su radili na ovom projektu - rekao je predsednik kompanije "Igl Hils", Mohamed Alabar.

Aleksandar Vucic, otvaranje galerije

Printskrin: Telegraf.rs

Vučić je novinarima otkrio da je svoje snove podelio sa Alabarom i šeikom Muhamedom bin Zajedom, kada su gledali kako da iz močvare, starih barži i udžerica - ceo deo koji je zapušten pretvore u naselje.

- Gotovo svi su bili protiv - rekao je Vučić, i dodao da je danas napravljena najlepša promenada u celoj Evropi.

- Ovim projektom dobili smo mnogo. Dobili smo mnogo zapošljavanja ljudi, podizanje naših građevinskih kompanija, doprineće gradskom BDP-u, I privlačenju turista - rekao je Vučić.

Istakao je da će ovaj projekat doprineti da zarade Beograd i Srbija, i pokazuje ujedno i neverovatan napredak naše zemlje.

Vučić je izrazio uverenje da će vlasti Srbije uspeti u godinama pred nama da se postaraju da Srbija bude među prvih pet zemalja Evrope po stopi rasta i drugim ekonomskim podacima.

Alabar: Ostvarenje sna

 

Alabar je dodao da je ovaj projekat, više od posla i da je to ostvaranje sna srpskih zvaničnika koji su u njega verovali.

Alabar se zahvalio srpskim zvaničnicima na poverenju koje su ukazali njegovoj kompaniji da učestvuje u izgradnji takvog projekta i istakao da je Srbijia neverovatna zemlja u kojoj radi sa zadovoljstvom.

- Čestitam svima na brzini i istrajnosti da ovo uspe. Najlepša stvar na svetu je kada ste u stanju da imate san, viziju ili plan, ali još lepša je kada imate dovoljno hrabrosti da to ostvarite do kraja - rekao je Alabar.

Istakao je da, kada to kaže, pre svega misli na predsednika Aleksandar Vučić i dodao da je on čovek koji ne želi samo da sanja, već želi i da vidi kako to izgleda u stvarnosti.

Alabar je poručio predsedniku i da njegova strast za ekonomskim napretkom Srbije dolazi do svakog građanina, te podsetio da je u našoj zemlji oduvek veliko pitanje bilo otvaranje radnih mesta i ekonomski razvoj, a da je sada ekonomski napredak vidljiv.

Alabar

Foto: Printscreen

- Šoping mol će se puniti najviše u martu, kada dođe vakcina i prođe korona - rekao je predsednik Srbije prilikom obilaska.

On je, posle razgovora sa izvođačima, rekao da je na gradilištu Beograda na vodi angažovano 2.850 radnika, samo na Kuli 300 radnika, kao i da ima dosta stranih radnika.

- Ovo menja sliku Srbije, svi će iz regiona pričati o ovome i dolaziti ovde - kazao je ministar finansija Siniša Mali.

Galerija Beograd biće najveći šoping mol, zabavna i gastronomska destinacija u regionu.

 
 
 
View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju objekta Galerija Belgrade u okviru projekta @belgradewaterfront.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

 

Uoči zvaničnog otvaranja sinoć je priređen koktel za poslovne partnere i zakupce koji ne kriju zadovoljstvo što će poslovati u najnovijem beogradskom tržnom centru.

U okviru objekta biće oko 300 lokala i 50 restorana, kao i bioskop sa više od 1.700 mesta. U Galeriji će se osim novih brendova predstaviti i već prisutni brendovi sa svojim premijum izdanjima.

Galerija Beograd predstavlja objedinjeni koncept šopinga, zabave i gastronomije kakav do sada kod nas nije viđen. To će biti jedini evropski tržni centar na obali reke. U ponudi će biti najbolji svetski i domaći brendovi na jednom mestu, desetine kafića i restorana, dva zabavna kompleksa i bioskop sa najnaprednijom IMAX tehnologijom.

Inspirisana duhom i ulicama Beograda, Galerija Beograd je i svojevrsni arhitektonski poduhvat koji ovom delu grada daje potpuno novi sjaj. Staklo i kamen preovlađuju u eksterijeru i savršen su dodatak obali Save, na koju se pruža impresivan pogled iz restorana i kafića.

Unutrašnjost Galerije Beograd ne može se uporediti ni sa jednom građevinom tog tipa u ovom delu Evrope. Ulice i trgovi podeljeni su u celine koje oslikavaju puls grada, a zahvaljujući fasadama i podovima od prirodnih materijala i plafonu od providnih panela, šetnja kroz unutrašnjost posetiocima daje utisak da su napolju.

Idejno rešenje za Galeriju Beograd radio je prestižni arhitektonski studio Callison RTKL iz Los Anđelesa, koji stoji iza projekata kao što su Kolumbija centar u Sijetlu i Fashion Show, najveći šoping mol u Las Vegasu.

Galerija Beograd donosi još jednu inovaciju, program lojalnosti "Moj Beograd", čiji članovi postaju svi koji preuzmu aplikaciju Galerije Beograd. Skeniranjem računa napravljenim prilikom kupovine u tom tržnom centru, članovi sakupljaju bodove koje mogu koristiti za naredne kupovine.

Prvi koji će imati priliku da kupuju na taj način su dobitnici nagradne igre "Šopinguj kao milioner". Najsrećniji dobitnik osvojio je dva miliona dinara, drugoplasirani 200.000, a petoro trećeplasiranih po 20.000 dinara.

Pored bodova, aplikacija obezbeđuje i brojne popuste i druge pogodnosti. Otvaranje Galerije Beograd pratiće i sedmodnevni festival, tokom kojeg će svaki dan biti ispunjen sadržajima i raznim aktivnostima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LISMI73

    30. oktobar 2020 | 09:17

    Cim primim minimalac idem pravo u soping da svalim sve do dinara.

  • M.P.

    30. oktobar 2020 | 10:41

    Postovanje preporuke o broju ljudi, distanci??? To ne vazi za sve, ocigledno??

  • Bolje

    30. oktobar 2020 | 09:01

    Da su sredili bolnice i skole na kojima padaju plafone!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>