• 1

Domaća fabrika dečje hrane stigla do Afrike i Azije

Sa proizvodnih linija fabrike dnevno može da izađe i do 70 tona gotovih proizvoda

  • 1

Kao najveća domaća investicija, Fabrika dečje hrane (BFF) je pokrenula svoj proizvodni pogon pre dve godine, čime je omogućeno otvaranje novih radnih mesta i poslovnih prilika za domaće dobavljače, a ostvareni rezultati tokom prethodne dve godine doprineli su rastu i razvoju domaće privrede, kao i poboljšanju izvoznih potencijala u segmentu dečje hrane.

Portfolio dečje hrane, koji se u fabrici proizvodi pod sopstvenim brendom, ostvario je prisutnost u regionu, na tržištu Evropske Unije, u Rusiji i zemljama bivšeg SSSR-a. Od nedavno su proizvodi prisutni i na tržišu Zambije i Angole, pa je ukupan izvoz usmeren na tri kontinenta – evropski, azijski i afrički. Dobili su i HALAL sertifikat.

Sa proizvodnih linija fabrike dnevno može da izađe i do 70 tona gotovih proizvoda, što na godišnjem nivou iznosi oko 22.000 tona hrane za najmlađe.

- Trenutno proizvodimo veliki broj artikala za različita tržišta, Nutrino je dostigao 25% udela na domaćem tržištu, čime smo zauzeli mesto među vodećim proizvođačima dečje hrane, a beležimo i pozitivan trend rasta. Dve godine je bilo dovoljno da postanemo sinonim za zdravu i kvalitetnu hranu za naše najmlađe, a sada taj kvalitet želimo da ponudimo i svim ostalim članovima porodice - istakla je Milena Cvetković, izvršni direktor Fabrike dečje hrane (BFF).

Pored inovacija i investiranja u razvoj novih proizvoda, godinu su obeležili izazovi izmenjenog poslovanja izazvani Covid-19 pandemijom. Kao domaći proizvođač, kompanija je kao prioritet postavila nesmetano snabdevanje tržišta iodgovaranj e na potrebe potrošača u otežanim okolnostima, kao i obezbeđivanje sigurnog okruženja za svoje zaposlene.

Video: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>