• 2

Proizvodnja se oporavila: Industrija bolje nego pre korone, cifre ohrabruju

U rudarstvu ostvaren rast od 0,5 odsto

  • 2
industrija

Foto: Pixabay

Industrijska proizvodnja u Srbiji je u septembru bila veća za 4,6 odsto nego u septembru 2019. godine, a u odnosu na prosek za celu prošlu godinu za 7,9 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku.

Tekući rast industrijske proizvodnje za septembar, u odnosu na avgust iznosio je 8,3 odsto, dok je desezonirani indeks za industriju pao za 0,6 odsto.

Rast prerađivačke industrije za septembar u odnosu na avgust 2020. godine iznosio je 12,6 odsto, dok je desezonirani rast za prerađivačku industriju iznosio 0,1 odsto.

Posmatrano po sektorima, u septembru ove godine je u odnosu na septembar prošle godine u rudarstvu ostvaren rast od 0,5 odsto, u sektoru prerađivačke industrije 4,1 odsto a u sektoru snabdevanja energentima 9,6 odsto.

(Telegfraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    Koja bre industrija , ne zasmejevejte me !

  • voja

    samo me interesuje koji je to naš proizvod, koji je bio u porastu možda traktori ili kućni aparati ili mašine strugovi glodalica elektro motori I da ne nabrajam više znamo sve šta ste uništili, čime se sad hvalite

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke