• 2

"EPS je naše naše zlato, a ne zaostala srebrnina": Da li će energetika biti kao građevina?

"Moraćemo i da popravimo situaciju u pojedinim javnim preduzećima"

 • 2
Struja bandera dalekovod popravka

Foto: Tanjug/AP

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je za Srbiju najvažnije da bude energetski bezbedna, da građani Srbije imaju dovoljno struje i gasa i da ta struja bude kvalitetna i stabilna.

- Moraćemo i da popravimo situaciju u pojedinim javnim preduzećima, jer to jeste pitanje naše energetske bezbednosti, da ubrzamo i efikasnije realizujemo projekte, da omogućimo da građani brže dobiju priključak na struju a ne da čekaju i po sedam meseci. To su stvari na koje ću se fokusirati - rekla je Mihajlovićeva na TV Prva.

Prema njenim rečima, za Srbiju je važno i pitanje energetske diversifikacije, kao što je i potpisivanje vašingtonskog sporazuma bio veliki izazov.

- Kao što je važna transportna, tako je važna i energetska infrastruktura. Srbija treba da gradi svoju infrastrukturu, da se povezuje s regionom, da otvara tržište i koristi energiju iz više izvora, da ni od koga ne zavisimo - rekla je ministarka.

Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, Mihajlovićeva je podsetila i da je u toku izrada studije izvodljivosti kako da se najbolje iskoristi jezero Gazivode, na Kosovu i Metohiji.

Zorana Mihajlović

Foto: Marko Jovanović

Poptredsednica Vlade dodala je i da je velika odgovornost na direktorima javnih preduzeća i da ne sme da se "prebacuje loptica", već da Vlada, preduzeća i sindikati rade zajedno.

- Elektroprivreda je naše zlato, a ne zaostala srebrnina koju treba da uglačamo, i treba da je dobro plasiramo. I u Srbijagasu može da se radi mnogo bolje, kao što je moglo i 2012. Građane zanima da Srbija bude gasifikovana i da taj gas bude dobrog kvaliteta. Sve kompanije su dobrodošle u Srbiju, da izgradimo gasovode, da imamo druge dobavljače, da vodimo računa o izvorima naftnih derivata i otvorimo tržište - istakla je Mihajlovićeva.

Ona je ukazala i da nema razloga da energetika, kao što se to postiglo s građevinarstvom, ne bude pokretač privrednog razvoja zemlje.

Video: Ako struja udari na novčanike, ovo su trikovi kako da to izbegnete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • zeljko

  Neka dodje malo do Toplickog kraja da vidi kakvo snabdevanje strujom imamo. U 21 veku ja nemam normalno snabdevanje strujom i to traje vec trideset godina. Dva puta zagrmi mi nemamo struju barem dva sata.

  1
  1

  Podelite komentar

 • EPS

  Da, ali za to su potrebni iskusni i učeni ljudi a ne pečenjari, šoferi, poštari, konobari, starlete

  8
  1

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke