• 2
 ≫ 

R.I.P. 2020: Noć veštica je bila strašna, odnela poslednje pare, slatkiše bacali iz daljine

 ≫ 

Prosečan Amerikanac svake godine nedeljama osmišljava svoju masku za Noć veštica. Takođe, za ovaj praznik Amerikanci će svake godine da potroše skoro 4 milijarde dolara samo na slatkiše. Ove godine, sve je drugačije

  • 2
Noć veštica Foto: Tanjug/AP

Kao i na sve ostalo ove godine, pandemija je ostavila traga i na Noć veštica.

Duhovi, kosturi, princeze, veštice i crne mačke lutali su ulicama kao i obično u Noći veštica, ali su se sada držali na odstojanju, nosili su pokrivače za lice i dezinfekciono sredstvo za ruke dok su tražili slatkiše. Jedna od najupečatljivijih maski bila je jedna u Bostonu  - sneg je padao na kosture koji su spremno čekali da zakopaju 2020. godinu.

Parade, zabave i uklete kuće i zakupi istih otkazani su zbog zabrana velikih skupova i zabrinutosti da bi sablasne proslave mogle da šire koronavirus. To je mnogima inače solidan prihod, ubilo.

Širom SAD, pa i šire, roditelji i kostimirana deca pronašli su načine da sačuvaju suštinu praznika, istovremeno poštujući pravila socijalnog distanciranja. Zbog toga je bar prodaja kostima i rekvizita koliko toliko opstala.

U predgrađu Čikaga, Tomeka Rei je popodne odvela četvorogodišnju ćerku Diamond, u šetnju. Devojčica je, obučena kao princeza, nosila masku i sredstvo za dezinfekciju. "Nisam bila previše zabrinuta", rekla je ona.

U jednom domu susedi su postavili sistem za daljinsko dostavljanje poslastica napravljen od ventilacione cevi, sa kartonskim izrezom na kraju obojenim da izgleda kao zmajeva usta. "Sviđa mi se to. To je treća kuća koju sam video i koja to ima"; kaže komšija.

Kaden Korčuk (11) i njegov drugar Džed Šoning (10), obučeni u kosture, takođe su cenili to što su im bombone isporučene iz daljine. I u Virdžiniji, komšije su ostavljale umotane kese slatkiša na stolovima ispred ulaza kako bi izbegle da im desetine dece dođe na vrata.

Met Čedl, 35-godišnji dizajner nameštaja, nazvao je to „izuzetno“ socijalno distanciranim trikom.

Parker, njegov petogodišnji sin, preuršio se u dinosaurusa, a prilika da pokaže svoj kostim i dobije slatkiše je sve o čemu je nedavno pričao. "Već mu je ova godina toliko uzela", rekao je Čedl. „Mislimo da je ovo mali kompromis za Noć veštica. Mala deca će se i dalje oblačiti, i dalje će morati da idu do prilaza, ali ne kao ranije od vrata do vrata".

Noć veštica dolazi dok raste broj zaraženih koronom u mnogim delovima zemlje, a zdravstveni zvaničnici upozoravaju na potencijal za još veći broj ove zime.

Tako su mnogi gradovi izdali smernice za bezbedno proslavu Noći veštica.

Otkazano je mnoštvo svečanosti, uključujući paradu Noći veštica, skoro pedesetogodišnju tradiciju koja obično privlači desetine hiljada ljudi na ulice Menhetna. Organizatori su umesto toga priredili virtuelnu lutkarsku predstavu.

Video: Nekom srećniku je stvarno bila noć veštice

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hrvoje

    1. novembar 2020 | 08:30

    Vidim kako Srbi slave ove katolicke praznike a svugde pisu kako su Hrvati nastali od Srba😂😂😂😂😂

  • Cc

    1. novembar 2020 | 08:24

    Nisam ni znao da je noć veštica🤣

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>