• 0
 ≫ 

"Izvanredni smo, imaćemo 120 milijardi": Opet ruše sve pred sobom

 ≫ 

Rezultati prodaje i profita Amazona premašili su očekivanja Volstrita, jer onlajn prodaja nikada nije bila u većem porastu

  • 0
Amazon kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Kompanija Amazon izvestila je pre neki dan da je treći kvartal završila izvanredno, zahvaljujući rastu onlajn kupovine, koji se javio usled pandemije i karantina.

To znači da je prodaja, zaključno sa 30. septembrom, porasla 37% u poređenju sa istim periodom 2019, na 96,1 milijardu dolara, dok je profit uvećan 197 procenata, na 6,3 milijarde dolara.

Rezultati su premašili očekivanja Volstrita i ne podrazumevaju čuveni Prime Day, održan 13. i 14. oktobra, kada je obično najveća navala na kupovinu s Amazona.

I dok je onlajn prodaja rasla, ona u fizičkim prodavnicama Amazona, kao što je "Whole Foods", pala je 10 odsto. Pretpostavlja se da za Amazon tek predstoji dobar period, zbog praznika i zime.

Naime, kompanija očekuje da će prodaja u poslednjem kvartalu (oktobar - decembar) porasti na nivo između 112 i 121 milijardu dolara, a da će operativni profit biti između jedne i 4,5 milijardi dolara. Treba pomenuti i da je Amazon akcija skočila oko 70 odsto ove godine.

Podsećamo, tvorac Amazona, Džef Bezos, trenutno je najbogatiji čovek na planeti, sa neto vrednošću od blizu 200 milijardi dolara, i sva je prilika da niko neće uskoro svrgnuti s trona.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>