Siniša poklanja dve kuće i razrađen biznis na 540 kvadrata porodici koja ispuni ova 2 uslova

Možete se javiti čoveku ako ispunjavate ta dva uslova, ako ste spremni da ih ispunite

Siniša Stević, stolar, poklon

Siniša Stević / Foto: RINA

Siniša Stević iz sela Mijajlovac kod Velikog Gradišta decenijama unazad jedan je od najpoznatijih stolara u ovom delu Srbije. Ispod njegove vešte ruke izašlo je na stotine proizvoda od drveta, a težak rad i još teži život obeležili su njegov vek. Danas, on je dubuko zakoračio u osmu deceniju života a svoju starost proživaljava potpuno sam. Ipak, ovaj vrsni masjtor odlučio je da bude human i pokloni sve što je za života stekao, porodici koja bi se doselila da živi sa njim.

- Na moju krsnu slavu, Svetog Tomu sam sam upalio sveću i prerezao kolač, kako dani prolaze sve manje mogu da radim i krećem se i zato ostatak života ne bih voleo da provedem u samoći. Moja supruga, koja je priminula i ja nismo mogli da imamo dece i zato bih sve što imam i sve što sam stekao poklonio jednoj čestitoj porodici koja bi živela sa mnom u zajednici, a posle moje smrti sve bi ostalo njima u nasledtvo - kaže Siniša za RINU.

Pogledajte njegovo imanje i radionicu koje poklanja: 

A ono što ovaj čovek ima nije uopšte malo, jer se u njegovom dvorištu nalaze dve kuće i stolarska radionica koja se prostire na čak 540 kvadrata i opremljena je savremenim mašinama.

- Sve sam ulagao u svoj posao i tako proširivao proizvodnju, na ljudima koji dođu samo je da nastave da rade i ako Bog da još više prošire delatnost, za to imaju sve uslove. Čak sam i ja imao u planu da nadogradim fabriku na preko 1000 kvadratnih metara, ali već sam star i nemam snage, ali zato sam tu da pomognem onom ko hoće i može da radi - kaže ovaj stolar.

Ipak, da bi neko nasledio i dobio ovaj nesvakidašnji poklon od Siniše, mora da ispunjava dva uslova.

- Da porodica bude poštena i da nikad ne dozvoli da se ugasi slavska sveća. To je jedino što ja tražim za uzvrat, od onih koji se odluče da žive sa mnom i dobiju sve ono što sam težačkim radom stekao - kaže on.

Video: Jedino Srbi prave sir od magarećeg mleka i naplaćuju 1.000 evra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Dijana Magovac

  Mogu ja imam 7 moro dece i necemo dozvoliti da se ugasi slavska sveca i domacinstvo

  0
  0

  Podelite komentar

 • Marko

  Gde mozemo da uspostavimo kontakt

  0
  0

  Podelite komentar

 • Mira

  Spremna da nastavin

  0
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke