• 1

Ilon Mask planira da uvede solarni krov u svako domaćinstvo, i dobro mu ide

Kompanija Tesla je u trećem kvartalu ove godine ostvarila značajnu zaradu od solarnih krovova

  • 1
Tehničar, radnik, nameptanje, popravka, solarni panel Foto: Shutterstock

Kompanija Tesla je još prošle godine predstavila treću Solar Roof generaciju, koja je napravljena od crnog stakla i može da se montira za samo osam sati. Godinu dana kasnije vlasnik Tesle, Ilon Mask tvrdi da bi upravo solarni krovovi u bližoj budućnosti mogli da postanu najvažniji proizvod kompanije.

Mask je 2019. istakao da je za novi solarni krov potrebno izdvojiti oko 34 hiljade dolara, što je, kako je rekao, povoljnije od onoga koliko košta običan krov, te dodatak u obliku solarnih ploča. U to vreme se planiralo da se montira oko hiljadu krovova nedeljno, a cilj je bio da se stigne do cifre od 20.000. Krovovi su i dalje dostupni samo u Sjedinjenim Američkim Državama, a Mask je još pre godinu dana obećao da će proizvod stići i u druge delove sveta.

Kompanija Tesla je u trećem kvartalu ove godine ostvarila značajnu zaradu od solarnih krovova, a očekuje se da se cifra sledeće godine još uveća. Optimizam se ne krije, uprkos tome što se poslednjih meseci govorilo o određenim problemima prilikom montiranja krovova, pa ostaje da se vidi da li je u pitanju samo marketing ili će krovovi 2021. godina zaista doneti zarade koje se najavljuju.

Video: Obraše se vinogradi gore s krova zgrade: Da li ekološka arhitektura postaje stvarnost?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    2. novembar 2020 | 10:01

    Sve je to lepo, ali u Srbiji to ne ide baš tako, ti proizvedenu struju prodaješ državi pa otkupljuješ...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>