• 13

Bajatoviću ugrožena zarada? Zorana opet prozivala direktora Srbijagasa, kaže da ima mnogo problema

, Telegraf Biznis

"Da budem potpuno otvorena, puno je problema u Srbijagasu, posebno ako govorimo o ćerkama firmama", rekla je Mihajlovićeva

 • 13
Posebna sednica Vlade Srbije

Foto: ATA images

Posebna sednica Vlade Srbije

Foto: ATA images

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, posle pokušaja "disciplinovanja" direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, u subotu, danas se na Instagramu osvrnula i na poslovanje Srbijagasa i ocenila da je puno problema u tom preduzeću.

Kao potpredsednici Vlade i resornoj ministarki dužnost joj je, kaže, i patriotska obaveza da radi u interesu svoje države i naših gradana.

- U tom smislu mene zanimaju samo rad i rezultati. Da budem potpuno otvorena, puno je problema u Srbijagasu, posebno ako govorimo o ćerkama firmama, počev od Transportgasa, Gastransa, Sogaza i slično - napisala je Mihajlović.

- Da ne bude dileme, ne zanima me ko je direktor javnog preduzeća, već da li se radi odgovorno i u interesu zemlje. A interes je samo jedan - energetska stabilnost Srbije. I to važi za svako preduzeće - EPS, EMS, Resavicu i ostale - dodala je Mihajlović.

Kaže da energetika treba da nam donese dobitke i profit, a ne gubitke.

Napomenula je da je energetika sektor sa puno potencijala, da država treba da zarađuje na tome, a samim i tim i građani, a ne da pojedinci zarađuju i bogate se, a energetika da siromaši, jer onda siromaše i država i gradani.

- Znam da će biti raznih napada na mene i pokušaja medijskih manipulacija, na to sam navikla, jer, dok se ja protiv toga borim, da li mislite da će taj neko to tek tako da pusti i da ćuti, a ugrožena mu je zarada - upitala je Mihajlović.

 
 
 
View this post on Instagram

Kao potpredsednici Vlade i resornoj ministarki dužnost mi je i patriotska obaveza da radim u interesu svoje države i naših građana. U tom smislu mene zanimaju samo rad i rezultati. Da budem potpuno otvorena, puno je problema u Srbijagasu, posebno ako govorimo o ćerkama firmama, počev od Transportgasa, Gastransa, Sogaza i sl. Da ne bude dileme, ne zanima me ko je direktor javnog preduzeća, već da li se radi odgovorno i u interesu zemlje. A interes je samo jedan - energetska stabilnost 🇷🇸. I to vazi za svako preduzeće - EPS, EMS, Resavicu i ostale. #Energetika treba da nam donese dobitke i profit, a ne gubitke. Ovo je sektor sa puno potencijala, država treba da zarađuje na tome, a samim i tim i građani, a ne da pojedinci zarađuju i bogate se, a energetika da siromaši, jer onda siromaše i država i građani. Znam da će biti raznih napada na mene i pokušaja medijskih manipulacija, na to sam navikla, jer dok se ja protiv toga borim, da li mislite da će taj neko to tek tako da pusti i da ćuti, a ugrožena mu je zarada? Važno je da građani veruju u Vladu Srbije i u mene koja ću nastaviti da se borim za ovaj sektor i da ga učinim vodećim u #Srbija❤️🇷🇸, jer je to u interesu naše zemlje i naših građana. #zoranamihajlovic

A post shared by Prof. dr Zorana Mihajlović (@zorana_dpm) on

Istakla je da je važno da građani veruju u Vladu Srbije i u nju i poručila da će nastaviti da se bori za ovaj sektor i da ga učini vodećim u Srbiji, jer je to u interesu naše zemlje i naših građana.

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović došao je u subotu na sastanak potpredsednice Vlade Srbije i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović bez saradnika, njenu molbu da u tom slučaju napusti sastanak je odbio da uvaži, pa ga je obezbeđenje, na poziv ministarke, udaljilo sa skupa.

Mihajlović je u subotu održala sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz ovog resora, a pre kraja skupa Bajatović je udaljen sa sastanka, zbog, kako je tada saopšteno, "nepoštovanja institucije Vlade Srbije".

Video: Mihajlovićeva udaljila Bajatovića sa sastanka

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Peca

  A da dodje ministarka do Kostolca u izdvojena preduzeća

  1
  0

  Podelite komentar

 • 🇷🇸

  E moja državo !! Ruski kadar, američki kadar, a Srbija daje "kadrovima" masne plate. I sada će da uhapse neke jajare što švvercuju a "kadrovi" za jedan mandat obezbede sedam pokoljenja. Bravo za prodavce magle

  4
  0

  Podelite komentar

 • Eto tako

  Da li je kriv samo bajatovic ili i dosadasnji ministri i vlade odnosno svi koji su to do sada tolerisali

  4
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke