• 13

Bajatoviću ugrožena zarada? Zorana opet prozivala direktora Srbijagasa, kaže da ima mnogo problema

"Da budem potpuno otvorena, puno je problema u Srbijagasu, posebno ako govorimo o ćerkama firmama", rekla je Mihajlovićeva

  • 13
Posebna sednica Vlade Srbije Foto: ATA images
Posebna sednica Vlade Srbije Foto: ATA images

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, posle pokušaja "disciplinovanja" direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, u subotu, danas se na Instagramu osvrnula i na poslovanje Srbijagasa i ocenila da je puno problema u tom preduzeću.

Kao potpredsednici Vlade i resornoj ministarki dužnost joj je, kaže, i patriotska obaveza da radi u interesu svoje države i naših gradana.

- U tom smislu mene zanimaju samo rad i rezultati. Da budem potpuno otvorena, puno je problema u Srbijagasu, posebno ako govorimo o ćerkama firmama, počev od Transportgasa, Gastransa, Sogaza i slično - napisala je Mihajlović.

- Da ne bude dileme, ne zanima me ko je direktor javnog preduzeća, već da li se radi odgovorno i u interesu zemlje. A interes je samo jedan - energetska stabilnost Srbije. I to važi za svako preduzeće - EPS, EMS, Resavicu i ostale - dodala je Mihajlović.

Kaže da energetika treba da nam donese dobitke i profit, a ne gubitke.

Napomenula je da je energetika sektor sa puno potencijala, da država treba da zarađuje na tome, a samim i tim i građani, a ne da pojedinci zarađuju i bogate se, a energetika da siromaši, jer onda siromaše i država i gradani.

- Znam da će biti raznih napada na mene i pokušaja medijskih manipulacija, na to sam navikla, jer, dok se ja protiv toga borim, da li mislite da će taj neko to tek tako da pusti i da ćuti, a ugrožena mu je zarada - upitala je Mihajlović.

 
 
 
View this post on Instagram
Kao potpredsednici Vlade i resornoj ministarki dužnost mi je i patriotska obaveza da radim u interesu svoje države i naših građana. U tom smislu mene zanimaju samo rad i rezultati. Da budem potpuno otvorena, puno je problema u Srbijagasu, posebno ako govorimo o ćerkama firmama, počev od Transportgasa, Gastransa, Sogaza i sl. Da ne bude dileme, ne zanima me ko je direktor javnog preduzeća, već da li se radi odgovorno i u interesu zemlje. A interes je samo jedan - energetska stabilnost 🇷🇸. I to vazi za svako preduzeće - EPS, EMS, Resavicu i ostale. #Energetika treba da nam donese dobitke i profit, a ne gubitke. Ovo je sektor sa puno potencijala, država treba da zarađuje na tome, a samim i tim i građani, a ne da pojedinci zarađuju i bogate se, a energetika da siromaši, jer onda siromaše i država i građani. Znam da će biti raznih napada na mene i pokušaja medijskih manipulacija, na to sam navikla, jer dok se ja protiv toga borim, da li mislite da će taj neko to tek tako da pusti i da ćuti, a ugrožena mu je zarada? Važno je da građani veruju u Vladu Srbije i u mene koja ću nastaviti da se borim za ovaj sektor i da ga učinim vodećim u #Srbija❤️🇷🇸, jer je to u interesu naše zemlje i naših građana. #zoranamihajlovicA post shared by Prof. dr Zorana Mihajlović (@zorana_dpm) on

Istakla je da je važno da građani veruju u Vladu Srbije i u nju i poručila da će nastaviti da se bori za ovaj sektor i da ga učini vodećim u Srbiji, jer je to u interesu naše zemlje i naših građana.

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović došao je u subotu na sastanak potpredsednice Vlade Srbije i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović bez saradnika, njenu molbu da u tom slučaju napusti sastanak je odbio da uvaži, pa ga je obezbeđenje, na poziv ministarke, udaljilo sa skupa.

Mihajlović je u subotu održala sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz ovog resora, a pre kraja skupa Bajatović je udaljen sa sastanka, zbog, kako je tada saopšteno, "nepoštovanja institucije Vlade Srbije".

Video: Mihajlovićeva udaljila Bajatovića sa sastanka

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    2. novembar 2020 | 18:10

    Ministarka udarila u"osinje gnezdo"...borba oko Srbijagasa je zestoko krenula sa jedne strane,cekamo odgovor druge strane...bice u ovoj prici"svega i svacega"🙄🙄🙄

  • Boža zemunac

    2. novembar 2020 | 18:35

    BRAVO ZORANAH.

  • rikimil

    2. novembar 2020 | 19:12

    Meni se cini da je kod tebe zavladala korona-sujeta. Idi ti blago meni na puteve, slem na glavu pa radi autoputeve.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>