• 90

Vučić: Molio sam i Kona i Kisić, ne zatvarajte ugostitelje, da ne ostanu bez prihoda

"U ovim trenucima svaki dinar potreban"

  • 90
Ljudi, ulica, kafići, znak distanca, kotonavirus, rastojanje znak Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija, prema najnovijoj fleš prognozi, imala pad BDP-a u trećem kvartalu od 1,3 odsto, što je trenutno najbolji rezutlat u Evropi. Kako je naveo,  zbog svega toga važno da ne zatvaramo našu ekonomiju.

Zamolio je, kako je rekao, premijerku Anu Brnabić i sve članove Kriznog štaba da, ukoliko je moguće, ne donose odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata, kako ne bi ostali bez prihoda.

- Molio sam danas i prethodnih dana, i predsednicu vlade i Kona, Pelemiša, Stevanovića, Kisić i sve ostale iz Štaba... samo ako je moguće da ne zatvaramo sve u ugostiteljstvu i svuda, ako je moguće, ali, naravno, ako nije, mi ćemo da zatvorimo - rekao je Vučić.

Ističe da je u ovim trenucima svaki dinar potreban ljudima koji rade u ugostiteljstvu, s obzirom da su u ranijim talasima pandemije najmanje radili.

Nedavno su i gradske vlasti najavile da neće biti policijskog časa u Beogradu, već da je neophodno da se striktno poštuju postojeće mere zaštite.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, apelovao je na građane da poštuju epidemiološke mere, dodajući da se o svakoj meri govori pre svega sa aspekta zdravlja, ali i ekonomije.

- Naša ekonomija mora da radi, jer ćemo onda imati dovoljno novca za zdravstvene radnike, za opremu. Ako ne radi, neće biti novca - rekao je Vesić i dodao da u Beogradu u ugostiteljstvu radi 40.000 ljudi koji treba da primaju platu.

Video: Srbija uvodi elektronski nadzor građana: Svi se prate i dele se kazne

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>