• 1

Gigant šokirao fanove: "Nismo verovali da ćemo ovo ikada reći, ali, naručujte hranu iz Meka"

Poruka solidarnosti koja je obišla svet i u diskusiju "uvukla" više od deset hiljada tviteraša

  • 1
Burger King, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Vrlo neobičan potez jedne kompanije usledio je u ovim kriznim danima, kada nikome nije lako, i manje-više svi se bore za opstanak.

Naime, lanac restorana brze hrane Burger King, koji ima na desetine konkurenata, a pre svega Mekdonalds, šokirao je fanove kada im je tražio da hranu naručuju upravo iz Meka, ili restorana kao što su Greggs, KFC, Pizza Hut, Subway i Leon.

Kako su naveli, "tamo je ugroženo na hiljade radnih mesta, i tim ljudima sada treba pomoć". Neki ljubitelji Burger Kinga ocenili su ovaj potez kao "epski", dok su drugi komentarisali da je bitnije podržati nezavisne restorane, a ne multinacionalne.

Britanski ogranak američkog lanca, čija je vrednost procenjena na 5,5 milijardi funti, objavio je ovu iskrenu poruku solidarnosti na Tviteru, a u diskusiju se uključilo više od 10.000 tviteraša.

Tokom prvog karantina u martu, restorani, uključujući Mekdonalds i Burger King, bili su zatvoreni, a dozvoljeno im je da ponovo otvore svoje objekte u julu. Ipak, meseci nerada ostavili su posledice po poslovanje.

 

Prema novim ograničenjima, koja na snagu stupaju u četvrtak u ponoć, ugostiteljski objekti mogu da pružaju usluge "za poneti" ili mogu dostavljati hranu, ali neće moći da isporučuju alkohol ili služe goste u lokalu.

Burger King je, inače, osnovan davne 1954. godine u državi Florida, a danas ima svoje objekte širom sveta. Kao i Mekdonalds, poznat je po slasnim hamburgerima, i ove dve kompanije su decenijama glavni rivali.

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    3. novembar 2020 | 08:46

    Baš su u problemu.Pašće im prihod sa 4 milijarde dolara na 3 milijarde godišnje.Inače su baš poznati kako dobro plaćaju radnike.Rmbači se mnogo, a više može da se zaradi u lokalnom kafiću .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>