• 6

Ugostitelji u Novom Pazaru blokirali saobraćaj zbog ograničenja rada, i tamo važi pravilo do 21h

Okupljeni su na kružnom toku kratko blokirali i saobraćaj, a skup je uz prisustvo policije protekao mirno. Jedini zahtev okupljenih, kako se moglo čuti, odnosio se na ukidanje odluke o ograničenom radnom vremenu

  • 6
Kafić restoran ljudi maske koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Vlasnici ugostiteljskih objekata i njihovi zaposleni okupili su se nakon radnog vremena (21h) ispred Gradske uprave, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog odluke Štaba za vanredne situacije da se rad ugostiteljskih objekata u Novom Pazaru ograniči do 21 čas u zatvorenom delu.

Okupljeni su na kružnom toku kratko blokirali i saobraćaj, a skup je uz prisustvo policije protekao mirno. Jedini zahtev okupljenih, kako se moglo čuti, odnosio se na ukidanje odluke o ograničenom radnom vremenu, a u suprotnom protesti će se nastaviti do ispunjenja zahteva, prenosi rtvnp.rs.

Kako Radio-televizija Novi Pazar saznaje, u Gradskoj upravi sutra će predstavnike vlasnika ugostiteljskih objekata primiti gradonačelnik Nihat Biševac, u cilju pronalaženja rešenja za novonastalu situaciju.

Kako je i ranije saopšteno ,gradonačelnik Biševac je sa službama Gradske uprave u nekoliko navrata razgovarao o načinima kako pomoći novopazarskom ugostiteljstvu koje je, kao i ona širom sveta, teško pogođeno krizom izazvanom korona virusom.

Jedna od mera koja je na snazi, a koja se tiče pomoći ugostiteljima u Novom Pazaru, odnosi se na oslobađanje zakupa prostora za terase tokom trajanja pandemije korona virusa, što bi ugostiteljima trebalo da donese značajne uštede.

Pre Novog Pazara u kojem je na snazi vanredna situacija, odluku o ograničenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata uveli su i Kraljevo, Prokuplje, Valjevo.

Video: Zaronite 20.000 milja pod morem u magični luksuz hotela: Podvodni tuneli sa pingvinima uz kaficu!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danka

    3. novembar 2020 | 11:01

    Da imamo Državu sa jasnim zakonima koji vaze za sve gradjane ti isti bi bili pohapšeni zbog nepostovanja mera vlade i ugrozavanja tudjeg zdravlja i zivota pa da vidimo kome bi onda palo na pamet da protestvuju.

  • NP

    3. novembar 2020 | 11:05

    Ako im se ispune zahtevi onda izlazimo mi normalni na ulicu da vidimo ko to nekom dozvoljava da ugrozava zdravlje onih koji vode racun o sebi i drugima i mere postuju.

  • Mika

    3. novembar 2020 | 10:41

    Dajte ljudi,ovaj virus sad bukti na sve strane a vi se nesto bunite?Ne znam sta ceka vise krizni stab,zasto ne uvede mere kao na pocetku kad je bila jos manja zaraza?Sta se ceka?Koga se plase?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>