• 9

Ratifikovan sporazum o slobodnoj trgovini: Srbija konačno u Putinovoj uniji

Srbija je godinama čekala na ovaj sporazum

  • 9
Evroazijska unija Srbija trgovina

Foto: Shutterstock, Pixabay

Gornji dom ruskog parlamenta ratifikovao sporazum o slobodnoj trgovini između Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i Republike Srbije.

Sporazumom potpisanim u Moskvi 25. oktobra 2019. godine definisana su glavna pravila u trgovini između država članica EAEU i Srbije u skladu sa standardima Svetske trgovinske organizacije (STO).

Dokument obavezuje strane potpisnice da liberalizuju međusobnu trgovinu u skladu sa odredbama sporazuma i pravilima STO u cilju uspostavljanja režima slobodne trgovine između EAEU i njenih država članica, s jedne strane, i Republike Srbije s druge strane.

Vlada Rusije odobrila je letos  Nacrt saveznog zakona o ratifikaciji Sporazuma o zoni slobodne trgovine između Evroazijske ekonomske unije i njenih država članica, sa jedne strane, i Srbije sa druge strane, i prosledila ga na usvajanje Državnoj Dumi.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    E baš super. Sada kada 1 euro vredi 100 rubalja došlo je do sporazuma. A o sporazumu se priča još od prošle godine kada je 1 euro bio 72 rublja..

  • jok

    Konačno će Putin Srbiji da prodaje gas po ceni koju Nemačka plaća.

  • Mladen Vaz

    Danas idem da kupim Ladu Nivu, koja je odlukom Srbije, zabranjena za prodaju od pre par meseci zbog neusaglasenosti sa EU normativima. Od danas sam srecan covek.. Nekako slobodan.. Zivela Unija. Jel ima jos neke ruske robe na našem trzistu?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke