• 0

Ovaj put robot nije pobedio čoveka: Giganti počeli da odbacuju mašine, jer su ljudi "korisniji"

Maloprodajni gigant Volmart i dalje koristi druge robote u svojim radnjama, uključujući podne čistače

  • 0
Robot, maska

Foto: Pixabay

Maloprodajni gigant Volmart prekinuo je planove za upotrebu robota, kako bi pratio svoj inventar. Najveći svetski lanac supermarketa kaže da je raskinuo partnerstvo sa kompanijom "Bossa Nova Robotics", koja je napravila rotirajuće robote.

Mašine skeniraju police kako bi osigurale da su svi predmeti na zalihama i da su cene tačne. Dizajnirane su da pomognu fizičkim prodavnicama da se nadmeću sa onlajn trgovcima poput Amazona i Alibabe. Roboti su u upotrebi u Volmartu od 2017, jer je lanac krenuo ka većoj automatizaciji.

"To je bila ideja koju smo isprobali u otprilike 500 prodavnica, baš kao što isprobavamo druge ideje u ostalim objektima", piše u saopštenju.

Volmart, koji je nedavno prodao Asdu milijarderima, braći Isa, rekao je da će nastaviti da eksperimentiše sa novim tehnologijama u svojim prodavnicama. Maloprodajni gigant i dalje koristi druge robote u svojim radnjama, uključujući podne čistače.

Nedostatak zaliha predstavlja problem za maloprodaju, jer to može uticati na prodaju ako kupci ne mogu da pronađu proizvod na policama. Precizan inventar je takođe neophodan za Vomartove sve popularnije usluge preuzimanja i dostave.

Kompanija je u prošlom kvartalu ostvarila ogroman prihod od 137,7 milijardi dolara, podstaknut porastom onlajn trgovine za 97%, a usled karantinskih mera. Uz žestoku konkurenciju među trgovcima na malo, druge kompanije su zauzele različite pristupe automatizaciji.

Internet prodavci poput Amazona i Alibabe pokušali su da povećaju efikasnost koristeći robote u svojim skladištima. Amazon je 2012. godine kupio kompaniju za robotiku da bi povećao efikasnost u svojim centrima za logistiku, gde sada koristi više od 200.000 mašina.

S druge strane, Volmartov rival Target nerado je koristio robote u svojim prodavnicama, radije želeći da kupci komuniciraju sa ljudima.

Video: Ovako će pčelice roboti pomoći deci sa smetnjama u razvoju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>