• 1
 ≫ 

Da li je ovaj strah pobedio strah od otkaza? Evo zbog čega zaposleni najviše brinu

 ≫ 

Mnoga zanimanja podrazumevaju da budete prisutni na poslu, a usled pandemije, hladnog vremena i rada u zatvorenim prostorijama, to se radnicima nimalo ne dopada

  • 1
Kancelarija, radnik, korona virus, radnici, kolege Foto: Shutterstock

Više od trećine radnika zabrinuto je zbog potencijalnog dobijanja korona virusa na poslu, navodi se u studiji istraživačkog centra "Resolution Foundation".

Najmanje plaćene osobe su posebno zabrinute, pokazalo je istraživanje, ali je i najmanje verovatno da o tome govore. Takođe je manja verovatnoća da će se mlađi radnici žaliti zbog odlaženja na posao u jeku pandemije, istakla je Fondacija.

Široko rasprostranjena zabrinutost dolazi uprkos savetima Vlade Velike Britanije, vezanim za to da radna mesta budu bezbedna od kovida-19, rekli su istraživači. Napominju da strah postoji čak iako su poslodavci preduzeli opsežne mere za sprečavanje širenja zaraze.

Iako se od četvrtka planira nova blokada u Engleskoj, do 50 odsto radnika i dalje bi moglo da radi na poslovima kao što su esencijalna maloprodaja, obrazovanje i zdravstvo. U istraživanju je korišćena onlajn anketa, sprovedena na 6.061 odraslu osobu širom Velike Britanije.

Ovo, inače, nije slučaj samo u toj zemlji, i nema mnogo veze sa standardom. Svi čiji je posao vezan za radni prostor, nevezano za primanja ili zdravstveni sistem u državi u kojoj žive, osećaju strah od širenja zaraze, posebno ako dom dele sa decom ili starijim osobama. Ipak, neke profesije jednostavno zahtevaju prisustvo.

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    4. novembar 2020 | 08:56

    U SVICI MLADI SE VISE PLASE ODKAZA NEGO KORONE - MNOGI SE LECE KOD PSIHOLOGA ILI PSIHIJATRA!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>