• 2

Njemu vreme sada sigurno teče najsporije: Stavio je milion dolara na pobedu Bajdena

Kreatori kvota daju Bajdenu šanse za pobedu 65 odsto, a Trampu - 35 procenata

  • 2
Džo Bajden, Izbori SAD, Vilmington Foto: Tanjug/AP

Najveći obožavalac Džoa Bajdena mogao bi biti jedan kladioničar iz Velike Britanije, čiji identitet nije poznat javnosti. Ta osoba je, međutim, stavila čak 1,29 miliona dolara na pobedu demokratskog kandidata na američkim predsedničkim izborima.

To je učinio na najvećoj svetskoj mreži za klađenje Betfair, gde kockari pronalaze jedni drugi. Amerikanci koji se intenzivno klade ne smeju da daju legalne opklade kada je reč o izborima, prema odluci Vrhovnog suda iz 2018.

Ali, klađenje na pobedu na izborima, na legalnom tržištu klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu, u porastu je, i izbori u SAD su događaj na koji se najviše ljudi kladilo u istoriji.

Osoba koja je 29. oktobra uložila više od milion dolara u pobedu Džoa Bajdena, osim povraćaja prvobitnog uloga, dobila bi zaradu od 696.170 dolara.

Kreatori kvota daju Bajdenu šanse za pobedu 65 odsto, a Trampu - 35 procenata, što je dosta bolje od 10 odsto šanse koliko mu je dao "FiveThirtyEight".

Ova opklada od milion funti jeste treća najveća u istoriji Betfair-a, i nalazi se iza više od milion funti koliko je uloženo na pobedu tenisera Rafaela Nadala na Otvorenom prvenstvu Francuske 2010. godine, i iza nešto više od milion funti koliko je stavljeno 2017, na boksera Flojda Mejvedera u meču protiv Konora Mekgregora.

Opklada bi mogla biti dobar predznak za Bajdena: 10 najvećih opklada u istoriji Betfair-a do sada (sve se odnose na sportske događaje) - bile su pobedničke. Ova mreža će kladioničarima dozvoliti da se klade čak i ovih dana, sve dok se ne sazna ime budućeg predsednika Sjedinjenih Država.

Najveća politička opklada ikada desila se 2016, kada se Tramp prvi put kandidovao za predsednika SAD, i tada je uloženo 555.000 funti u njegovu pobedu. Jedna osoba je čak uložila 100.000 funti da će Britanija glasati za ostanak u EU.

Video: Bajdenovo obraćanje posle izbora: Baba i deda su mi rekli da uvek verujem u sebe

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    4. novembar 2020 | 10:33

    Što će ti sad pobjeda, nisi ti za to što nisi pobijedio kad si mlad bio...

  • Metuzalem

    4. novembar 2020 | 12:23

    U cvetu mladosti dok je😂😂😂

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>