• 0

Sutra ističe prijava za Sava centar: Mišković pisao na Fejsbuku da li ga zanima

Javna prodaja SC zakazana je za 9. novembar

  • 0
Sava Centar CS SC zgrada

Printskrin: Google

Predsednik kompanije Delta Miroslav Mišković izjavio je da trenutno sa konsultantima analiziraju mogućnost kupovine Sava centra. On je dodao da ponudu neće dati ako ne procene da investicija može biti isplativa.

- Trenutno sa konsultantima radimo analize i reći ćemo svoj stav do 6. novembra, kada ističe rok za prijavu na tender - naveo je Mišković na svom Fejsbuk nalog

Grad Beograd ponudio je na prodaju Centar "Sava" po početnoj ceni od 17,5 miliona evra. Uslov je da u adaptaciju i rekonstrukciju SC kupac uloži ne manje od 50 miliona evra u roku od pet godina. Mišković je danas potvrdio da je kompanija zainteresova za taj objekat.

Javna prodaja SC zakazana je za 9. novembar, ali rok za podnošenje prijava za učešće ističe 6. novembra. Depozit za učešće na javnom nadmetanju je 1,75 miliona evra, odnosno 10 procenta od početne cene.

Kompleks SC nalazi se na gotovo tri hektara zemljišta, a obaveza koju je prodavac nametnuo je da budući kupac ne može da promeni namenu ove nepokretnosti koja i dalje treba da ostane u funkciji kongresnog turizma. Umetnicko-istorijska dela, kao nepokretna i pokretna kulturna dobra u objektu, nisu predmet prodaje, navodi se u oglasu o prodaji.

Grad Beograd po treći put oglašava prodaju SC, a svaki put početna prodajna cena je sve manja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>