• 0
 ≫ 

Lufthanza posle 53 godine prekida saobraćaj prema Zagrebu

 ≫ 

Jurovings je jedina kompanija iz grupe Lufthanza koja će ove zime leteti prema vazdušnoj luci Zagreb

  • 0
avion

Pixabay

avion

Pixabay

Nemačka Lufthanza od 1. decembra ukida liniju Minhen-Zagreb nakon 53 godine saobraćanja na toj relaciji. Kompanija će ukidanjem ove linije privremeno napustiti Aerodrom Zagreb, javlja portal Kroejšijan avijejšen i podseća da je Lufthanza prethodno ukinula liniju Frankfurt-Zagreb do proleća 2021. godine.

Koliko je Lufthanza bitna za vazdušnu luku Zagreb pokazuju brojke - u 2016. godini ova je kompanija je imala udeo od visokih 18,25 posto prometa putnika, a godinu kasnije 17.45 procenata.

Očekivalo se da će Lufthanza na liniji Minhen-Zagreb, jedinoj aktivnoj prema Hrvatskoj, leteti tokom cele zimske sezone jer je za novembar povećala broj letova koji su dostupni svakodnevno, međutim od 1. decembra će prekinuti saobraćanje na toj ruti, čime će se u potpunosti, privremeno, povući sa Aerodroma Zagreb a time i sa hrvatskog tržišta, navodi se u tekstu koji prenosi portal Index.

S obzirom da će Lufthanza prekinuti saobraćaj na trenutno jedinoj aktivnoj liniji prema Zagrebu, a uz ranije otkazane letove Austrija Erlajnsa, Jurovings je jedina kompanija iz grupe Lufthanza koja će ove zime leteti prema vazdušnoj luci Zagreb.

Povlačenje Lufthanze iz Zagreba je svakako loša vest jer se gubi direktna povezanost s Minhenom, koji kao saobraćajno čvorište omogućava nastavak putovanja prema brojnim destinacijama u Evropi i svetu, piše Kroejšijan avijejšen.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>