• 2
 ≫ 

Delta Holding predao ponudu za Sava Centar: Evo koliko su spremni da daju i šta s njim planiraju

 ≫ 

Prema proceni stranih konsultanata koje je angažovala Delta, investicija za enoviranje Sava Centra biće veća od 60 miliona evra

  • 2
Živorad Vasić

Foto: Delta holding

Delta Holding je danas predao ponudu za kupovinu Sava Centra, na javnom tenderu koji je objavio Grad Beograd.

Delta je ponudom potvrdila spremnost da prihvati cenu od 17,5 miliona evra i obavezna ulaganja od 50 miliona evra, koji su postavljeni kao uslov u javnom konkursu. Prema proceni stranih konsultanata koje je angažovala Delta, investicija za renoviranje Sava Centra biće veća od 60 miliona evra.

- Cena koju je tenderom predvideo Grad Beograd izuzetno je visoka i verujemo da je to razlog što se tokom celog postupka prodaje do sada nije javio nijedan zainteresovani investitor, izuzev naše kompanije -  kaže Živorad Vasić, viši potpredsednik Delta Holdinga.

- Smatramo da mali broj kompanija može da podnese tako visok nivo investicije i da Delta jeste među njima: zbog velikog iskustva u sličnim projektima, zbog snage kompanije i zbog mogućnosti da sinergijom hotelskih i kongresnih kapaciteta ovu investiciju učini isplativom -

Ukoliko na tenderu dobije priliku za to, Delta planira kompletno renoviranje najvećeg kongresnog centra u našoj zemlji. Investicija predviđa zamenu staklene fasade, izradu novih elektroinstalacija, kao i pogona za hlađenje i grejanje, uvođe kompletno novih multimedijalnih instalacija.

Delta se kao potencijalni investitor obavezuje na očuvanje arhitekture objekta i njegovog spoljašnjeg izgleda, kao i na zadržavanje postojeće namene.

- Spremni smo da rekonstrukcijom zadržimo izgled i namenu, a da unutra stvorimo jedan novi Sava Centar, koji će uključiti savremene digitalne komunikacije, restorane i kafiće, rent-a-car agencije i usluge turističkih vodiča, odnosno sve ono što gost očekuje da dobije u jednom modernom kongresnom centru. To je uslov da Beograd ponovo postane najvažnija destinacija za poslovne i kulturne događaje u ovom regionu, sa skupovima za više od 5.000 gostiju i svim koristima koje takvi događaji donose Beogradu, njegovoj privredi i stanovnicima - kaže Živorad Vasić.

Kako su nam rekli ranije iz te kompanije, kjučno pitanje za Deltu, ali i bilo kog potencijalnog partnera jeste da li se ova investicija isplati.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni011

    6. novembar 2020 | 12:18

    Za koliko ono para prodaše pkb? Po tom osnovu sava centar ne vredi više od miliona, ali kad Miško kupuje jedna je cena kada kupuju prijatelji sa istoka onda je cena pd deset do sto puta niža od realne

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>