• 0

Ušlo u proceduru: Više para iz budžeta za auto-puteve, kapitalne projekte, zdravstvo

Povećani su transferi Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje za nabavku neophodne opreme i lekova

  • 0
Novac, evri, budžet Foto: Shutterstock

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2020. godinu kojim su predviđeni ukupni prihodi od 1.291,4 milijardi dinara i rashodi u visini od 1.774,4 milijardi dinara, odnosno deficit od 483 milijarde dinara, ušao je u skupštinsku proceduru.

Vlada Srbije usvojila je Predlog tog zakona na jučerašnjoj sednici.

Ovim zakonom uređuju se opšti prihodi i primanja, rashodi i izdaci budžeta Republike Srbije za 2020. godinu, njihovo izvršavanje, obim zaduživanja za potrebe finansiranja deficita i konkretnih projekata i davanje garancija, upravljanje javnim dugom, korišćenje donacija, projektnih zajmova, korišćenje prihoda od prodaje dobara i usluga budžetskih korisnika i prava i obaveze korisnika budžetskih sredstava. Predlogom zakona odobrena su dodatna sredstva za prevenciju i ublažavanje posledica nastalih usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-COV2.

Sredstva su opredeljena za dodatno opremanje kovid bolnica, izgradnju bolnica u Beogradu i Kruševcu, kao i za nabavku lekova i sanitetskog materijala.

Povećani su transferi Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje za nabavku neophodne opreme i lekova u cilju sprečavanja širenja bolesti i obezbeđenja kvalitetnije zdravstvene zaštite za sve građane.

Rebalansom budžeta, takođe su opredeljena sredstva za kapitalne projekte, produženo sprovođenje programa mera ekonomske pomoći, dodelu subvencija za podršku radu hotelske industrije, održavanje državnih puteva, izgradnju autoputeva u Republici Srbiji, kao i direktne podsticaje u poljoprivredi.

Video: Kome se i kako deli cifra od 608,3 milijarde dinara?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>