• 1

Dačić: Samo jedna tačka dnevnog reda na sednici u utorak - rebalans budžeta

Posle toga razmatraće se i ostali zahtevi

  • 1
Press konferencija posle posebne sednice Vlade Srbije Foto: ATA images

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je danas novu sednicu za utorak, 10. novembra, na kojoj će biti samo jedna tačka dnevnog reda - rebalans budžeta za 2020. godinu.

Dačić je novinarima rekao da je u parlament stigao akt vlade i istakao da će predviđeno vreme za raspravu biti duplirano.

- Ukoliko bude amandmana, sednica će biti nastavljena u četvrtak i najverovatnije će na kraju radnog vremena, odnosno rada Narodne skupštine biti i dan za glasanje i očekuje se usvajanje rebalansa budžeta za 2020. godinu - rekao je Dačić.

On je dodao da će se nakon toga u redovnom postupku razmatrati ostali zakoni i akta koja će stići iz Vlade Srbije.

Predsednik Skupštine Srbije je naveo da se Srbija suočava sa velikim izazovima u različitim oblastima, od spoljnopolitičkog položaja, pitanja ekonomskog razvoja, zaštite javnog zdravlja i uopšte života ljudi i dodao da je veoma bitno da postoji jedinstvo svih državnih organa bez obzira kojoj grani vlasti pripadaju.

- Ocenjujem veoma pozitivno to što se time pokazuje državno jedinstvo i politička stabilnost Srbije. Mi nismo ovde da radimo jedni protiv drugih nego da svako u skladu sa svojim nadležnostima koje ima u skladu sa ustavom Srbije kreiramo zajedničku i jedinstvenu državnu politiku kada je reč o najvažnijim pitanjima od značaja za Srbiju i sve građane - poručio je Dačić.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovo

    7. novembar 2020 | 00:14

    Dacicu preobucena komunjare utrpao si se u vladu sa nekoliko komunjara i sad se kao sekiras ua drzavu.Dok vas je tu moja Srbija ne ide napred

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>