• 1

Šta će biti s tržištem ako Tramp izgubi? Visoki savetnik veruje u jedan scenario

Trampov visoki savetnik veruje da će doći do mirnog transfera vlasti ukoliko Tramp izgubi izbore

  • 1
Financial Markets Wall Street berze

Da bi se tržište održalo stabilnim, potrebno je i mirno brojati glasove, a važan ekonomski savetnik dosadašnjeg predsednika Donalda Trampa, Leri Kudlov, misli da će doći do mirne primopredaje vlati.

Njegovi komentari dolaze u trenutku kada je Džoo Bajden preuzemdino vođstvo u Pensilvaniji, dodajući mu prednost u trci za mesto predsednika. Predsednik Tramp ne pokazuje znake predavanja.

- Mislim da će doći do mirnog prenosa moći - rekao je Kudlov tokom razgovora na CNBC-u, upitan da li je to neophodno da bi se tržište održalo stabilnim.

- Mislim da su tržišta u proteklih šest meseci bila izuzetno mirna i elastična i zapravo prilično bikovska ... Ovo je sjajna zemlja, ovo je najveća demokratija na svetu, a mi se pridržavamo vladavine zakona, pa tako i ovaj predsednik - rekao je.

- Ovde treba počistiti neke stvari, i opet, to nije moje područje stručnosti, ostaviću tu raspravu kampanji. Ali da, nastavićemo mirno kao i uvek - istakao je.

Dodao je da bi druge nacije „to trebale da znaju - da je Amerika najveća demokratija i da se mi pridržavamo vladavine zakona“.

Šta se tokom jučerašnjeg dana događalo u SAD možete ispratiti u našem prethodnom blogu. A u današnjem pratite situaciju uživo. 

Video: Tramp: Tužna grupa ljudi pokušava da ospori volju naroda

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dade

    6. novembar 2020 | 20:40

    Amerika najveca demokratija😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>