• 2

Vraćao se s odmora iz Grčke u Nemačku, a onda došao na balkansku granicu: 1kg sira platio 13.000 RSD

"Nemam ništa, samo malo domaćeg sira". Nije nego

  • 2
foto Pixabay

foto Pixabay

Zaradio je prekršajnu prijavu i kaznu od 25.000 kuna tako da ga svaki kilogram sira košta više od 833 kune. Kako to već ide, dobio je i dodatnih 100 kuna kazne za troškove postupka.

A samo je trebalo da za Vasileiosa Delianidisa da bude još jedan uobičajeni i po ničemu poseban povratak s godišnjeg odmora u Grčkoj na posao u Nemačku, ali je iskustvo s MGCP Bajakovo pokazalo da to baš i neće biti tako. Naime, dolaskom na Bajakovo Delianidis je normalno pristupio policijskoj i carinskoj kontroli.

Na pitanje što ima u prtljažniku, kazao je uobičajene stvari te nešto soka i svežeg domaćeg sira. Međutim, upravo je taj sveži sir bio razlog što je Delianidis zaradio prekršajnu prijavu i kaznu od 25.000 kuna, objavio je Večernji list.

Carinskom kontrolom utvrđeno je kako Delianidis u prtljažniku ima 30 kilograma svežeg domaćeg sira koji je nosio u Nemačku, gde živi i radi. Potom je zaradio i prekršajnu prijavu i kaznu od 25.000 kuna tako da ga svaki kilogram sira košta više od 833 kune.

Kako se vraćao s godišnjeg odmora, nije imao dovoljno novca, pa je pozvao i prijatelja iz Vukovara u pomoć. Sve u svemu, s obzirom na to da je odmah platio kaznu, ona je na kraju iznosila 16.666,67 kuna, odnosno dve trećine ukupne kazne.

Video: Carinici sprečili krijumčarenje: Vozač kamiona, uputio se na Zapad sa 500 tompusa

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>