• 10
 ≫ 

Fiskalni račun za nagradnu igru mora da ima ovih 6 stavki, inače nije važeći

 ≫ 

Važno je da znate i da se u ovoj nagradnoj igri ne mogu naći isečci sa bankomata ili putarina

  • 10
Dostava hrane, fiskalni racuni

Foto-ilustracija: Shutterstock, Telegraf.rs

U toku je slanje koverata građana za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi 2020", pravila igre su već dobro poznata - u koverat treba spakovati 10 fiskalnih računa ili slipova čija pojedinačna vrednost nije manja od 100 dinara, međutim, ukoliko ti isečci ne sadrže potrebne podatke, koverat će biti nevažeći.

Predstavnik NALED-a, Ivan Radak, naglašava da je na svakom fiskalnom računu potrebno da stoji:

1. PIB (poreski identifikacioni broj)

2. Naziv trgovca

3. Naziv kupljenog proizvoda

4. Cena

5. Datum koji nije stariji od 1. septembra

6. Fiskalni logo na dnu računa

- Vrlo je bitno da građani obrate pažnju, jer se dešava da na fiskalnom računu umesto naziva onoga što kupujete stoje reči "roba" ili "proizvod", ili se dešava da umesto cene piše da ste kupili 100 nečega po dinar. Ti fiskalni računi se neće važiti, jer je to neispravan fiskalni račun - objasnio je Radak.

Vrlo je bitno, ističe, da na računu piše da li je kupljen sok, hleb, mleko, i da stoji njihova cena.

hrana, kupovina, račun

Pažljivo gledajte šta piše na računu / Foto: Pixabay

Kod slipa je potrebno da piše naziv trgovca, kaže Radak, zatim datum koji nije stariji od 1. septembra, iznos, da je transakcija odobrena i četiri poslednja broja kartice. Radak dodaje da u jednoj koverti nije neophodno da budu slipovi samo sa jedne kartice, već se mogu naći i slipovi plaćeni drugim karticama.

Apeluje na građane i da obrate pažnju na račune koje dobijaju u pojedinim ugostiteljskim objektima, jer se dešava da građani dobiju nešto što liči na fiskalni račun, a reč je zapravo o međuračunu ili predračunu.

Takođe, ukazuje da se u ovoj nagradnoj igri ne mogu naći isečci sa bankomata ili putarina. Ukoliko se nekome "potkrade" veći broj računa ili slipova, odnosno više od 10, Radak naglašava da ta koverta neće biti diskvalifikovana.

- Pravila kažu da je potrebno najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova, međutim ukoliko je neko poslao više računa ili slipova, ili 10 računa, a potkrao mu se neki slip, i te koverte će biti važeće - objašnjava Radak i dalje navodi da je interesovanje za nagradnu igru premašilo sva očekivanja.

Kako kaže, na gomili za prvo izvlačenje, 21. novembra, najverovatnije će se naći više od milion koverata.

Video: Ovo su pravila igre Uzmi račun i pobedi:Stiglo skoro 140.000 koverata, prvo izvlačenje 21.novembra

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viktor

    7. novembar 2020 | 10:39

    Pa nismo vam mi komunalna niti nas placate za tu uslugu tako da pustite te fore.... Najbolje jos da vam narod kontrolise fiskalne racune 😂

  • Dragan

    7. novembar 2020 | 15:45

    A šta ako me izvučete i ustanovi se da npr nije ispravan račun, (koji sam uredno dobio u prodavnici pod fiskalnim, a drugi nisam dobio), da li to znači da zbog toga što neko nije radio svoj posao npr poreski inspektori koji su trebali da ukažu da to nije fiskalni račun, ostajem bez nagrade?!,

  • Www

    7. novembar 2020 | 10:48

    Imali jos koji uslov. Bas preteraste.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>