• 5
 ≫ 

Radnica dala otkaz na najspektakularniji mogući način: "Napokon napuštam ovaj toksičan posao!"

 ≫ 

Šena je bila zaposlena u Volmartu, gde je provela godinu dana i sedam meseci

  • 5
Walmart devojka otkaz Foto: Tanjug/AP, Printscreen: Twitter/shana

Lanac marketa Volmart je duže vreme osporavan u javnosti zbog načina na koji tretira radnike, a posebno zbog rasne diskriminacije, koju prepoznaju i kupci.

Ipak, ovako nešto sigurno nisu očekivali. Naime, jedna mlada devojka (19), zaposlena u Volmartu godinu dana i sedam meseci, nedavno je dala otkaz i to tako spektakularno, da je "zapalila" sve društvene mreže.

Šana (Shana na Tviteru) je iz Teksasa, a kako kaže, napokon je rešila da da otkaz na poslu koji ne voli. Ipak, možda bi se ljubav prema radu u Volmartu i rodila, da nije naišla na loš menadžment.

Dala je otkaz preko razglasa u prodavnici, a snimak je postavila na mreže.

- Konačno napuštam posao zbog kojeg sam se osećala mizerno godinu dana i sedam meseci. F*ck Walmart - rekla je glasno i besno Šana, bez zadrške, i pitanja da li će joj ovaj potez možda zatvoriti vrata na nekim drugim mestima.

Ovih dana se, inače, dosta priča o lošim uslovima rada u marketima, posebno velikim lancima, jer ljudi rade istim tempom, ali u otežanim okolnostima, zbog pandemije kovid-19. Radnici Amazona su, takođe, na ivici živaca, te su više puta postavljali giljotinu ispred vile šefa Džefa Bezosa.

Video koji je Šana podelila na TikTok-u ima milione lajkova, a nazvala ga je "Evo i video snimka kako napuštam svoje toksično, seksističko, rasističko radno mesto". Na samom početku, pozvala je sve kupce, saradnike i menadžere kompanije da obrate pažnju na njen govor.

Svakog kolegu koji joj se zamerio prozvala je po imenu, rekla je da su rasisti, seksisti, perverznjaci, i da Volmart loše tretira svoje radnike. Uz sve to, izrekla je dosta psovki, a na lep način se oprostila samo od jedne koleginice. Kako video govori više od reči, u nastavku pogledajte kako je to izgledalo.

Video: Dao je otkaz, vratio se na selo i ostvario dečački san: Brkine krave su najveće mazulje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤔

    7. novembar 2020 | 11:48

    Свака част. Знам како изгледа кад човека доведу до таквог стања. Ко ради у Максију, схватиће ☹️.

  • Hm...

    7. novembar 2020 | 11:47

    Zivim u Americi i mogu da potvrdim da je Walmart sve samo ne rasisticki nastrojen. Mnogo vise "manjina" radi tamo nego ostalih... Bar na istocnoj obali.

  • nikolas

    7. novembar 2020 | 11:03

    ZENA JE PUKLA SKROZ I DALA IM JE ODKAZ NA TAKAV NACIN ALI NEZNA DA CE ISPASTATI DUGO JER SU POSLODAVCI ZLOPAMTILA I NECE MOCI LAKO NACI NOV POSAO !!! ZAPAD JE TO !!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>