• 12
 ≫ 

Slovenci mole Hrvate da dođu na skijanje: "Budite nam verni kao što smo mi bili vama letos"

 ≫ 

rvati su proteklih godina među stranim turistima bili treći najbrojniji

  • 12
Skijanje, zima, skijaliste Foto: Pixabay

Slovenačka skijališta na rubu su opstanka, ali još uvek se nadaju, ako epidemiološka situacija u decembru bude bolja, kakvoj-takvoj sezoni. Slovenački mediji javljaju da su na Krvavcu i Kranjskoj Gori spremni na sve scenarije, a velike nade polažu u goste iz Hrvatske.

Blaž Veber iz Turističke zajednice Kranjska Gora se nada početku skijaške sezone, ako to epidemiološke mere dozvole, sredinom decemrba. Očekuje najviše domaćih skijaša, ali i turista iz Hrvatske.

- Na Engleze ove sezone ne možemo da računamo. Hrvati su proteklih godina među stranim turistima bili treći najbrojniji, prvenstveno zahvaljujući njima su sobe od Božića do 10. januara bile popunjene. Neka budu verni kao što smo mi bili verni njima na Jadranu. Oduvek smo s Hrvatima imali dobre odnose i ako situacija bude primerena, verujem da će se mnogi od njih odlučiti za odmor u Kranjskoj Gori - rekao je Veber, prenosi Tprotal.

Direktorka zajedničkih službi Vogel Aleksandra Fiorelli zabrinuta je za opstanak skijališta.

- Bićemo srećni ako uopšte preživimo. Svi smo u istoj kaši, sumnjam da iko ima takvu zalihu da u ovim uslovoima može da pričeka sledeće leto. Prošla zima je već bila izuzetno loša. Tek 5. februara palo je puno snega. Nadamo se da ćemo ovaj put moći da funkcionišemo prilično normalno - izjavila je Fiorelli.

Video: Hoću i ja, bre, da se skijam! Los uleteo na stazu u Norveškoj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>