• 2

Zapamtite ovaj dan: Četvrti najveći proizvođač automobila na svetu dobio je svoj logo

Konačno poznat i logo

  • 2
Stelalantis, novi logo Printskrin: Youtube/ Fiat Chrysler Automobiles

Kompanija koja će nastati spajanjem italijansko-američkog Fijat Krajslera i francuskog PSA, vlasnika Pežoa, zvaće se Stellantis, a sada je konačno poznat i logo. 

Kompanije su upravo predstavile logotip Stellantisa - kompanije koja se rodila iz njihovog spajanja, a kako su naveli, to je "dalji korak ka finalizaciji posla".

- Logo simbolizuje bogato nasleđe kompanija osnivača Stellantisa i jedinstvene kombinovane snage portfelja nove grupe od 14 automobilskih marki, kao i raznolikost profesionalnog porekla zaposlenih u svim regionima - saopštila su dva proizvođača u zajedničkoj izjavi.

FCA i PSA u julu su rekli da su izabrali „Stellantis“ kao naziv za spojenu grupu, dodajući da se odnosi na latinski glagol „stello“, što znači „osvetliti zvezdama“. Imena i logotipi sastavnih brendova grupe ostaće nepromenjeni nakon predviđenog zaključenja ugovora.

FCA i PSA su ponovili da očekuju da će spoj završiti do kraja prvog kvartala sledeće godine.

Podsetimo, prošle godine Fijat i PSA dogovorili su 50 milijardi dolara teško spajanje kojim će nastati četvrti najveći proizvođač automobila u svetu a objediniće pod istim krovom brendove Fiat, Jeep, Dodge i Maserati te Opel i DS.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    9. novembar 2020 | 19:16

    Bas je zvučno ime lako se pamti katastrofa već sam zaboravio

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>