• 0
 ≫ 

Gigant konačno otvorio svoju prvu radnju polovnog nameštaja

 ≫ 

Šoping mol "ReTuna" u Švedskoj nije izabran slučajno, naime, u blizini se nalazi stanica za reciklažu

  • 0
lampa, soba Foto: Unsplash

Švedski gigant Ikea, kako je najavljivano, konačno je otvorio svoju prvu prodavnicu polovnog nameštaja u toj zemlji. U septembru su najavili i prelazak na cirkularno poslovanje do 2030. godine.

Prva Ikea prodavnica tog tipa otvorena je u gradu Eskilstuna, u lokalnom tržnom centru, gde će se prikupljati oštećeni komadi, kako bi bili obnovljeni i ponovo prodavani po nižoj ceni od originalne.

Ovaj švedski div, čiji se nameštaj već decenijama prodaje širom sveta, jer važi za kvalitetan, a pristupačan, ima za cilj da bude ekološki prihvatljiviji, te je ideja o recikliranju starih komada nameštaja bila sasvim očekivana.

Šoping mol "ReTuna" nije izabran slučajno, naime, u blizini se nalazi stanica za reciklažu, a osim toga, ovaj centar uglavnom i prodaje polovne predmete i organski, održivo proizvedene proizvode.

Ikea takođe, ovom prodajom, nastoji da otkrije zašto se određeni komadi nameštaja često bacaju, u kakvom su stanju kada ih kupci odbace, a pre svega, koliko je interes za kupovinu polovnih, ali obnovljivih komada nameštaja.

Video: Ova porodica je doslovno shvatila reklamu i uselila se u salon nameštaja!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>