• 0
 ≫ 

Zbog dobrih vesti o vakcini nešto drugo pada u vodu: Zoom odlazi u zaborav, nema fiskalnog paketa?

 ≫ 

Ovih dana berza u SAD talasa, a svoj uticaj gube Zoom, kao i akcije "ostani kod kuće", kompanija Netfliks i Amazon

  • 0
vakcina koronavirus korona virus Foto: Shutterstock

Vesti o sve bližem pronalasku delotvorne vakcine protiv kovida-19 slabe šanse za još jedan američki fiskalni podsticaj, mada investitori kažu da kompanijama i dalje treba "predah", kako bi stvorile novi ekonomski most.

Najava kompanije "Pfizer Inc." da je njena vakcina bila efikasnija za više od 90% prilikom probnog testiranja, dolazi u momentu kada su republikanci i demokrate iz Senata u zavadi po pitanju opšteg stanja ekonomije, a investitori pažljivo prate bilo kakav pomak tokom pregovora.

Demokrate su se založile za paket od 2 biliona dolara, uz podršku državnim i lokalnim vladama koje se suočavaju sa velikim otpuštanjima, ali se lider većine u Senatu Mič MekKonel povukao, tvrdeći da bi Kongres trebalo da donese manji paket stimulativnih sredstava.

Vesti o vakcinama stigle su nakon što su Sjedinjene Države postale prva zemlja koja je u nedelju prešla više od 10 miliona slučajeva zaraze korona virusom.

U međuvremenu, kako prenosi CNBC, Zoom i ostale "ostani kod kuće" akcije padaju, usled pozitivnih vesti o vakcini protiv korone. Juče su akcije Zoom Video naglo pale, za 17,4 odsto, dok su "ostani kod kuće" akcije Amazona i Netfliksa manje za 5,1 odnosno 8,6 procenata.

Padovi su posledica optimističnih vesti koje ne dolaze samo od "Pfizer Inc.", već i od kompanije "BioNTech". Naučnici su očekivali da će nova vakcina biti delotvorna bar 75 odsto, tako da je podatak o "više od 90 odsto" pobio njihove prognoze.

Entoni Fauči je rekao da je sasvim u redu da vakcina protiv korona virusa bude efikasna 50 do 60 odsto.

Video: Jovanović: Vakcine za koronu nema ali postoji plan kako će se vakcinacija sprovoditi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>