• 2

Brzinom od 100 km/h od Valjeva do "Miloša Velikog": Momirović jutros na gradilištu, hvali izvođače

Saobraćajnica Lajkovac - Iverak biće za brzinu od 100 km/h i imaće po dve saobraćajne trake

  • 2
Obilazak radova Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kontrolisao je jutros radove na izgradnji brze saobraćajnice Lajkovac-Iverak, koja će spojiti Valjevo sa autoputem "Miloš Veliki".

Momirović je posetio gradilište kod petlje Lajkovac i razgovarao sa predstavnicima preduzeća "China Shandong International Economic & Technical". On je tom prilikom pohvalio kinesku kompaniju i domaće izvođače.

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac biće duga 18,3 kilometra. Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji ove deonice potpisan je 10. juna ove godine između Vlade Srbije, Puteva Srbije kao investitora i kineske kompanije "China Shandong International". Vrednost ugovora je 158 miliona evra.

Brza saobraćajnica predstavlja vezu autoputa "Miloš Veliki" sa Republikom Srpskom odnosno BiH, kao i Koridorom 10.

Saobraćajnica Lajkovac - Iverak biće za brzinu od 100 km/h i imaće po dve saobraćajne trake, sa razdelnim pojasom. Na deonici će biti izgrađeno ukupno 25 objekata (2,5 km mostova, nadvožnjaci, podvožnjaci i propusti). Planirano je oko četiri kilometra regulacija vodotokova pritoka reke Kolubare i oko 4,2 km regulacije korita reke Kolubare.

Takođe, planirana je ugradnja oko 2,7 miliona kubika kamenog materijala za izradu nasipa, prosečne visine od oko 4 metra.

U okviru projektra biće izmešteni lokalni putevi u dužini od oko 2,5 km, a predviđena je i izgradnja telekomunikacione infrastrukture duž cele deonice.

Video: Miloš Veliki spreman za saobraćaj

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    10. novembar 2020 | 09:51

    Bice to dobro za nas kraj,, Vise investitora u Valjevo vise posla za nasu decu da ne begaju van..

  • Djole

    10. novembar 2020 | 19:41

    A sta je to gospodin ministar pohvalio? Ništa nisu ni počeli da rade. Samo su jedan deo poravnjali pred izbore da bi se održao intervju ili sta vec. I od tada ništa nije rađeno. Pa me interesuje sta je tačno pohvaljeno kada nema ničega tamo. :D

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>