• 1
 ≫ 

"Ovo je jedini posao na koji sam odlazila pevajući, a sada se sve promenilo"

 ≫ 

Radnica iz Engleske, zaposlena je u kompaniji "Cineworld" kao menadžer, ali verovatno ne još zadugo...

  • 1
kokice Foto: Unsplash

Zbog korona virusa i karantinskih mera industrija zabave je mnogo pretrpela, a posebno pozorišta i bioskopiNeki sada rade samo vikendom, a u svetu bioskopa, tačnije jednog poznatog lanca, pod rizikom je čak 5.500 radnih mesta samo u Britaniji.

- Rad u "Cineworld"-u nekada ne deluje kao posao - rekla je jedna radnica, koja je za BBC podelila informaciju da se taj lanac bioskopa privremeno zatvara zbog novog lokdauna. Još joj nije rečeno šta će biti s njenim poslom, a ova kompanija zapošljava više od pet hiljada ljudi.

Radnica, koja je želela da ostane anonimna, u "Cineworld"-u radi kao menadžer, na severu Engleske. Kako je dalje navela, "svaki bioskop u kojem je radila je kao porodica".

- Pomalo me je šokirala vest o zatvaranju bioskopa, ali ne i previše iznenadila, jer su vremena zaista teška. Otkako smo se ponovo otvorili, u julu, nemamo isti broj posetilaca kao pre pandemije - kaže ona.

"Cineworld" je nedavno izašao s najavom da se novi film o Džejmsu Bondu, "No Time To Die", ponovo odlaže za naredni Uskrs. Ovo ostvarenje je, inače, trebalo da privuče veliki broj filmofila. Ali, činjenica je da se bioskopi ponovo napeto bore za opstanak, a nisu se kako treba ni bili oporavili letos.

Mnoga druga ostvarenja su odložena, na primer, "Black Widow", "Wonder Woman 1984" i "Fast and Furious 9". Dizni je svoj blokbaster "Mulan", od 200 miliona dolara, promovisao onlajn umesto u bioskopima, mada se kod nas recimo prikazivao u salama.

"Cineworld" nije jedina kompanija tog tipa koja je prinuđena da otpušta ljude. Britanski "Odeon" je izvestio da će četvrtina od 120 bioskopa u narednom periodu raditi samo vikendom, zbog nedostatka publike.

Video: Svečano otvaranje najvećeg tržnog centra u regionu, Galerija Beograd

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>