• 12

Mihajlovićeva ne može da nađe direktora Transportgasa, pozvala ga javno

Mihajlovićeva javno pozvala direktora "Transportgasa" na sastanak u Vladu Srbije

  • 12
Posebna sednica Vlade Srbije Foto: ATA images

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović poručila je da niko u gasnom sektoru ne pokušava da svađa nju, Vladu Srbije, premijerku niti predsednika države sa Rusijom.

Mihajlović je odgovarajući na pitanja novinara rekla da se "ljudi iz gasnog sektora zaklanjaju iza priče da iza njih stoji velika Rusija".

"Velika Rusija ne stoji iza bahatih direktora. Velika Rusija i Ruska Federacija je nama veoma važan politički i ekonomski partner. Veliki broj ruskih kompanija radi u ovom i drugim sektorima. Ja sam radila sa velikim ruski, železnicama, jednom od najvećih svetskih kompanija i ovde su svi dobrodošli", rekla je Mihajlović.

Mihajlović je posle sastanka sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom pozvala direktora Transportgasa (Stevana Dukića) da u ponedeljak u 7.30 sati dođe na sastanak u Vladu Srbije.

Objašnjavajući zašto to radi tako javno, rekla je da svi načini da dođu do njega u prethodnom periodu nisu urodili plodom.

- Nismo našli čoveka, direktor se ne odaziva na pozive. Sekretarica čas zna, a čas ne zna gde je on i ne odazivaju se na naše pozive i ne odgovaraju na dopise. Kada čuju da mi zovemo, histerično spuštaju slušalice, tako da na ovaj način pozivamo direktora da dođe na sastanak u Vladu Srbije - rekla je ministarka Mihajlović.

Ona je navela da želi da pošalje nekoliko poruka direktorima koji su dobili odgovornost i zadatak da vode određena preduzeća u državnom vlasništvu, a posebno u gasnom sektoru.

Kako je rekla, prvo je da to nisu njihova privatna preduzeća.

- Svaki kilometar gasovoda, svaka poslovna zgrada i stolica na kojoj sede je u vlasništvu države i građana Srbije. Svaki prihod koji ostvare je državni, a rashodi koji naprave je nešto što svi plaćamo i pravdamo. Treba da razmisle da li je svaka plata koju prime zaslužena i sve apanaže u skupštinama povezanih društava i upravnim odborima koji se mere ne hiljadama dinara nego hiljadama evra -

Gas, grejanje, majstor, radijator Foto: Shutterstock

Takođe, Mihajlović je poručila:

- Sledeća poruka je da Vlada Srbije nije kafana i da u nju može da se dođe kada se hoće i s kim se hoće, nego se dolazi onda kada nekoga na određene sastanke pozove Vlada Srbije i resorno ministarstvo -

Istakla je, takođe, da javna preduzeća nisu ničiji trofej, niti nagrada koju je neko dobio zato što je član političke partije.

- Državna preduzeća ne postoje da bi neko bio direktor već da bi ih vodio na najbolji način u interesu građana Srbije. Ja sam običan državni službenik, moj zadatak je da služim narodu, a to se odnosi i na svakoga u Vladi Srbije, pa i na državna preduzeća. Nema samoupravljanja ni socijalizma već samo rad, red i rezultati -

Mihajlović kaže da razume da je možda bilo jednostavnije sa prethodnim ministrom.

Mihajlović je navela da je prethodnih dana imala sastanake sa više javnih preduzeća iz svog sektora, pa je navela da je jedan od sastanaka bio sa EMS-om, koje je jedno od najboljih preduzeća u Srbiji.

Najavila je da će nakon današnjeg razgovra sa Svetskom bankom imati sastanak sa predstavnicima EPS-a.

Video: Mihajlovićeva udaljila Bajatovića sa sastanka

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viktor

    10. novembar 2020 | 13:26

    Ako nece on da se pojavi ili javi evo ja cu na njegovo radno mesto... Imam fakultet nemam posao i nisam clan nikakve partije... Pozz

  • XX

    10. novembar 2020 | 13:24

    Podrska svakoj borbi protiv korupcije,bahatosti i kriminala.To nam je predsednik i obecao.

  • Krle

    10. novembar 2020 | 14:35

    Svaka cast Zorana, podrska do neba...nije im deda ostavio to pa da se tako bahato ponasaju

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>