• 26

U Beogradu postoji pekara gde kifla košta 7 RSD, a često dobijete više peciva nego što ste platili

U prestonici odavno nismo naišli na niske cene u lokalima različitih namena, bilo da je reč o pekari, poslastičarnici, kafiću, restoranu... Ipak, još uvek ima pozitivnih primera kako se može biti na dobitku, uz cene koje gotovo svaki građanin može da priušti

  • 26
pecivo

Foto: Unsplash

Verovali ili ne, ova tema uopšte nije bezazlena. Da pekare nemaju toliko posla, ne bi ih bilo tako mnogo u glavnom gradu, ali i ostalim gradovima naše zemlje. Posebno ujutru, kada je vreme za doručak.

Na gotovo svakom ćošku nailazimo na menjačnicu, apoteku i - pekaru. Međutim, iz nekog razloga, u beogradskom naselju Miljakovac 2 pekare nema godinama. Preduzetnici su ih otvarali i zatvarali, a svi koji su hteli sveže pecivo morali su peške do Kanarevog brda, koje je hodom udaljeno barem 10, 15 minuta.

Zapravo, u tom kraju malo koji biznis je opstao. Samo prodavnica zdrave hrane radi uspešno godinama, i poneka privatna radnja s osnovnim namirnicama. Tu je i samo jedna apoteka, a zatvorene su dečja igraonica, perionica. Međutim, na mestu nekadašnje prodavnice jedna žena je nedavno otvorila pekaru.

Usred korone, započela je biznis na mestu na kojem realno nema konkurenciju, ali na kojem su isto tako svi ostali neslavno prošli. Ipak, kako nam piše jedna naša sugrađanka i čitateljka, ova pekara se definitivno ističe.

- Želela sam da podelim sa vama jedno lepo iskustvo, na koje nismo baš naviknuti u današnje vreme. Naime, u mom kraju je nedavno otvorena pekara, koja me je odmah vratila u školske dane, po cenama, ali i pristupu osoblja. Kifla košta samo 7 dinara, tu cenu nisam videla godinama - kaže nam čitateljka.

Kako dalje navodi, "radnice su vrlo ljubazne, nasmejane, što nije čest slučaj u beogradskim pekarama".

- Vidi se da je ovo porodični biznis, i da je svaka mušterija važna. Desilo mi se više puta da kupim pet kifli, koje koštaju 35 dinara, a da "na poklon" dobijem još tri ili četiri, posebno ako kupujem pred kraj radnog vremena pekare - kaže ova Beograđanka i navodi da "takav gest nije skoro doživela".

- Jednom prilikom je moja mama došla da kupi kiflice sa sirom, mada ima i raznog drugog peciva, ali kiflica u tom momentu nije bilo. Radnica joj je rekla da dođe za pola sata, jer će da napravi i stavi u rernu novu turu - kaže naša čitateljka i dodaje da je već bilo kasno popodne.

Ovih dana, inače, ispred jedine pekare na Miljakovcu 2 možemo videti redove, kupaca definitivno ima i sva je prilika da će ovaj biznis, nastao u doba korone, trajati i posle pandemije. Takođe, ne možemo da ne primetimo cene peciva, kakve pamtimo samo iz školskih kantina, budući da doručak danas i te kako ume da košta.

Kakva su vaša iskustva s lokalima iz kraja? Pišite nam u komentarima pozitivne, ali i negativne primere.

Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

(Telegraf Biznis/B.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ТоХ

    12. novembar 2020 | 20:12

    Цела поента је да су пекаре поједине прескупе за плате које имамо

  • Микас

    12. novembar 2020 | 22:49

    У Пироту има једна пекара где је четвртина бурека са сиром 50рсд а има друга пекара где је свако пециво 25рсд. Дођите...

  • ACAB

    12. novembar 2020 | 21:44

    Jel moguce da smo toliko u k....u....ljudi trade nesto divno za sve u kraju I odmah menu napadi....I treba da nas nema

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>