• 26

U Beogradu postoji pekara gde kifla košta 7 RSD, a često dobijete više peciva nego što ste platili

U prestonici odavno nismo naišli na niske cene u lokalima različitih namena, bilo da je reč o pekari, poslastičarnici, kafiću, restoranu... Ipak, još uvek ima pozitivnih primera kako se može biti na dobitku, uz cene koje gotovo svaki građanin može da priušti

  • 26
pecivo

Foto: Unsplash

Verovali ili ne, ova tema uopšte nije bezazlena. Da pekare nemaju toliko posla, ne bi ih bilo tako mnogo u glavnom gradu, ali i ostalim gradovima naše zemlje. Posebno ujutru, kada je vreme za doručak.

Na gotovo svakom ćošku nailazimo na menjačnicu, apoteku i - pekaru. Međutim, iz nekog razloga, u beogradskom naselju Miljakovac 2 pekare nema godinama. Preduzetnici su ih otvarali i zatvarali, a svi koji su hteli sveže pecivo morali su peške do Kanarevog brda, koje je hodom udaljeno barem 10, 15 minuta.

Zapravo, u tom kraju malo koji biznis je opstao. Samo prodavnica zdrave hrane radi uspešno godinama, i poneka privatna radnja s osnovnim namirnicama. Tu je i samo jedna apoteka, a zatvorene su dečja igraonica, perionica. Međutim, na mestu nekadašnje prodavnice jedna žena je nedavno otvorila pekaru.

Usred korone, započela je biznis na mestu na kojem realno nema konkurenciju, ali na kojem su isto tako svi ostali neslavno prošli. Ipak, kako nam piše jedna naša sugrađanka i čitateljka, ova pekara se definitivno ističe.

- Želela sam da podelim sa vama jedno lepo iskustvo, na koje nismo baš naviknuti u današnje vreme. Naime, u mom kraju je nedavno otvorena pekara, koja me je odmah vratila u školske dane, po cenama, ali i pristupu osoblja. Kifla košta samo 7 dinara, tu cenu nisam videla godinama - kaže nam čitateljka.

Kako dalje navodi, "radnice su vrlo ljubazne, nasmejane, što nije čest slučaj u beogradskim pekarama".

- Vidi se da je ovo porodični biznis, i da je svaka mušterija važna. Desilo mi se više puta da kupim pet kifli, koje koštaju 35 dinara, a da "na poklon" dobijem još tri ili četiri, posebno ako kupujem pred kraj radnog vremena pekare - kaže ova Beograđanka i navodi da "takav gest nije skoro doživela".

- Jednom prilikom je moja mama došla da kupi kiflice sa sirom, mada ima i raznog drugog peciva, ali kiflica u tom momentu nije bilo. Radnica joj je rekla da dođe za pola sata, jer će da napravi i stavi u rernu novu turu - kaže naša čitateljka i dodaje da je već bilo kasno popodne.

Ovih dana, inače, ispred jedine pekare na Miljakovcu 2 možemo videti redove, kupaca definitivno ima i sva je prilika da će ovaj biznis, nastao u doba korone, trajati i posle pandemije. Takođe, ne možemo da ne primetimo cene peciva, kakve pamtimo samo iz školskih kantina, budući da doručak danas i te kako ume da košta.

Kakva su vaša iskustva s lokalima iz kraja? Pišite nam u komentarima pozitivne, ali i negativne primere.

Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

(Telegraf Biznis/B.Đ.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    Dobro je da se otvorila ta pekara, vidi se da je porodican posao i treba ih podržati. A zdrava hrana opstaje jer je vlasnica divna i vredna žena koju voli ceo kraj i rado pazarimo tamo.

  • Perić Pera

    U mom kraju u Starine Novaka u novoj kuli Central Gardena postoji fantastičan ekspres restoran Omiljena pekara. Izbor svežih i vrlo ukusnih i maštovitih jela je veoma veliki, uz fine kolače i peciva. Osoblje je jako ljubazno, za vreme karantina su besplatno raznosili jela po okolini a iskusni kuvari su uvek raspolozeni da uvedu neko novo jelo po želji mušterija. Ja sam tražio ćuretinu i već sutra je bila na meniju. Preporučujem sote Stroganoff, Butkicu sa renom, praseće pečenje, ribu na žaru, gratinirano povrće kao i razne potaže. Kolač s jabukama a la Tufahije im je super. Toplo vam preporučujem!

  • Из краја

    Заиста су нас све пријатно изненадили. Укусно је све. Само да остану у крају.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke